Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.
Сите категории
  Close
  Filters
  Преференци
  Пребарување

  Rost off blue ice, 400ml

  ROST OFF BLUE ICE е висококвалитетно средство за разложување на корозија на база на екстремно ладење, со ефект на исклучително продирање. Со нанесување на ова средство на навоен спој, температурата на материјалот се намалува до дури -45 степени, што овозможува создавање на микропукнатини во кородираниот слој, а тоа овозможува подобро продирање на активни супстанци. Средството опушта многу кородирани навојни споеви без уништување и оштетување на елементите на навојната врска. Ова средство содржи адитиви кои штитат од појава на корозија. Не оштетува гума и заптивки.
  Каталошки број: 0893241
  products.pickngo
  Брза испорака од 2-4 дена
  Бесплатна испорака за нарачки над 1500,00 ден.

  Својства и начин на делување:

  Ефектот на ладење до -45°C и одличните капиларни својства ги ослободуваат сите многу кородирани, запечени и зарибани врски за само 2 минути. Плавата боја покажува постигнување на температура на подладување веќе од -5°C. Поради температурното собирање на материјалот поради ладењето, пукнатините настанати во кородираната  структура овозможуваат ефективно навлегување  на маслото, после што деловите можат да се демонтираат и остануваат подмачкани и заштитени од корозија. Не содржи смоли, киселини и силикони. Не нагризува гума и заптивки. Активноста на средството е во температурен опсег од -10 С до +40 С.

  Упатство за употреба:

  Работна температура: од +5°C до +40°C

  1. Најпрвин, доколку е возможно, отстранете ја присутната нечистотија и корозија по механички пат.

  2.  Пред употреба добро протресе ја боцата.

  3.  Испрскајте го местото кое се третира на оддалеченост од 15 -20 cm во траење од 5 -10 секунди.

  4.  Оставете средството да делува 3 до 4 минути, а потоа одвојте го спојот со соодветен алат.

  5.  Во зависност од интензитетот на корозијата и запекувањето, по потреба, повторете ја постапката и/или продолжете го времето на делување 5 до 10 минути.

  Напомена: Оптимално дејство на средството се постигнува на ладни споеви.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Боцата да не се изложува на температура повисока од 50°C. Да се чува на температура од +8°C до +21°C. Да се чува подалеку од оксидациони и самозапаливи материјали, одвоено од храна и пијалоци.

  Напишете коментар
  • Можете да напишете коментар само по купување на производот
  • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *

  Својства и начин на делување:

  Ефектот на ладење до -45°C и одличните капиларни својства ги ослободуваат сите многу кородирани, запечени и зарибани врски за само 2 минути. Плавата боја покажува постигнување на температура на подладување веќе од -5°C. Поради температурното собирање на материјалот поради ладењето, пукнатините настанати во кородираната  структура овозможуваат ефективно навлегување  на маслото, после што деловите можат да се демонтираат и остануваат подмачкани и заштитени од корозија. Не содржи смоли, киселини и силикони. Не нагризува гума и заптивки. Активноста на средството е во температурен опсег од -10 С до +40 С.

  Упатство за употреба:

  Работна температура: од +5°C до +40°C

  1. Најпрвин, доколку е возможно, отстранете ја присутната нечистотија и корозија по механички пат.

  2.  Пред употреба добро протресе ја боцата.

  3.  Испрскајте го местото кое се третира на оддалеченост од 15 -20 cm во траење од 5 -10 секунди.

  4.  Оставете средството да делува 3 до 4 минути, а потоа одвојте го спојот со соодветен алат.

  5.  Во зависност од интензитетот на корозијата и запекувањето, по потреба, повторете ја постапката и/или продолжете го времето на делување 5 до 10 минути.

  Напомена: Оптимално дејство на средството се постигнува на ладни споеви.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Боцата да не се изложува на температура повисока од 50°C. Да се чува на температура од +8°C до +21°C. Да се чува подалеку од оксидациони и самозапаливи материјали, одвоено од храна и пијалоци.

  Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија