Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.
Сите категории
  Close
  Filters
  Преференци
  Пребарување

  WGF 130 - маст за лагери, 1 kg

  1.460 со ДДВ
  WGF 130 е специјална висококвалитетна маст за подмачкување на тркалачки и лизгачки лежишта, водилки, спојници, навојни вретена, лежишта изложени на големо оптоварување, итн. Оваа литиумска сапонифицирана маст со додаток од молибден дисулфат по оптоварувањето создава цврст заштитен слој, го намалува триењето и абењето на површините, штити од корозија и го продолжува времето на подмачкување. Ова средство има црна боја.
  Каталошки број: 0893530
  Брза испорака од 2-4 дена
  Бесплатна испорака за нарачки над 1500,00 ден.

  Својства и начин на делување:

  Високо квалитетно средство со голема удел на МоЅ2 во својата содржина. На површината што се подмачкува формира заштитен филм кој овозможува долготрајно подмачкување. Го олеснува разработувањето на нови делови, го намалува коефициентот на триење, спречува прекумерно абење и осигурува додатно подмачкување.Отпорно е на вода согласно DIN 51807, штити од корозија, го продолжува интервалот помеѓу подмачкувањата, со што штеди пари и време. Оптимално е за користење во услови на големи притисни оптоварувања или ударни стресови.

  Боја: Црна

  Температура на примена: -30°C до +130°C/150°C

  NLGI класа: 2

  Ознака (DIN 51 502): KPF 2N-30

  Тест VKA (сила на заварување): 2800 N

  Точка на капење (DIN ISO 2176): 180°C

  DN вредност: ca 350 000 (врт./мин. x R лежишта во mm)

  Упатство за употреба:

  Се нанесува со класични системи за подмачкување (рачни, пнеуматски, итн).

  1.  Кај цилиндрични лежишта намачкајте ги шуплините во целост, а остатокот од куќиштето до половина.

  2.  Лизгачките лежишта дополнувајте ги со нова маст додека старата потполно не се истисне.

  Напомена: Само кај лежиштата со мал број на вртежи куќиштето може во целост да го исполните со маст. (Почитувајте ги упатствата на производителот на цилиндричните лежишта).

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: WGF 130, маст на база на литиум, не смее да се меша со масти со други сапунификатори. Да се чува на температура од +8°C до +21°C. Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  Напишете коментар
  • Можете да напишете коментар само по купување на производот
  • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *
  • Карактеристики
  • Својства и начин на делување:

   Високо квалитетно средство со голема удел на МоЅ2 во својата содржина. На површината што се подмачкува формира заштитен филм кој овозможува долготрајно подмачкување. Го олеснува разработувањето на нови делови, го намалува коефициентот на триење, спречува прекумерно абење и осигурува додатно подмачкување.Отпорно е на вода согласно DIN 51807, штити од корозија, го продолжува интервалот помеѓу подмачкувањата, со што штеди пари и време. Оптимално е за користење во услови на големи притисни оптоварувања или ударни стресови.

   Боја: Црна

   Температура на примена: -30°C до +130°C/150°C

   NLGI класа: 2

   Ознака (DIN 51 502): KPF 2N-30

   Тест VKA (сила на заварување): 2800 N

   Точка на капење (DIN ISO 2176): 180°C

   DN вредност: ca 350 000 (врт./мин. x R лежишта во mm)

   Упатство за употреба:

   Се нанесува со класични системи за подмачкување (рачни, пнеуматски, итн).

   1.  Кај цилиндрични лежишта намачкајте ги шуплините во целост, а остатокот од куќиштето до половина.

   2.  Лизгачките лежишта дополнувајте ги со нова маст додека старата потполно не се истисне.

   Напомена: Само кај лежиштата со мал број на вртежи куќиштето може во целост да го исполните со маст. (Почитувајте ги упатствата на производителот на цилиндричните лежишта).

   ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: WGF 130, маст на база на литиум, не смее да се меша со масти со други сапунификатори. Да се чува на температура од +8°C до +21°C. Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  • Преглед
  • Напишете коментар
   • Можете да напишете коментар само по купување на производот
   • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
   *
   *
   • Лош
   • Одлично
  • Контактирајте не
  • *
   *
   *

  Својства и начин на делување:

  Високо квалитетно средство со голема удел на МоЅ2 во својата содржина. На површината што се подмачкува формира заштитен филм кој овозможува долготрајно подмачкување. Го олеснува разработувањето на нови делови, го намалува коефициентот на триење, спречува прекумерно абење и осигурува додатно подмачкување.Отпорно е на вода согласно DIN 51807, штити од корозија, го продолжува интервалот помеѓу подмачкувањата, со што штеди пари и време. Оптимално е за користење во услови на големи притисни оптоварувања или ударни стресови.

  Боја: Црна

  Температура на примена: -30°C до +130°C/150°C

  NLGI класа: 2

  Ознака (DIN 51 502): KPF 2N-30

  Тест VKA (сила на заварување): 2800 N

  Точка на капење (DIN ISO 2176): 180°C

  DN вредност: ca 350 000 (врт./мин. x R лежишта во mm)

  Упатство за употреба:

  Се нанесува со класични системи за подмачкување (рачни, пнеуматски, итн).

  1.  Кај цилиндрични лежишта намачкајте ги шуплините во целост, а остатокот од куќиштето до половина.

  2.  Лизгачките лежишта дополнувајте ги со нова маст додека старата потполно не се истисне.

  Напомена: Само кај лежиштата со мал број на вртежи куќиштето може во целост да го исполните со маст. (Почитувајте ги упатствата на производителот на цилиндричните лежишта).

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: WGF 130, маст на база на литиум, не смее да се меша со масти со други сапунификатори. Да се чува на температура од +8°C до +21°C. Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).