Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.
Сите категории
  Close
  Filters
  Преференци
  Пребарување

  Спреј за клинасти ремени, 400 ml

  620 со ДДВ
  Спрејот за клинести ремени спречува лизгање и шкрипење и пренесува полна работна сила на погонот. Ова средство заштедува дополнително подесување на работата на ременот која е нарушена од студ, влага и нормално истегнување. Пред примена, треба да ги исчистите површините на кои се нанесува ова средство. Не содржи AOX.
  Каталошки број: 0893230
  Брза испорака од 2-4 дена
  Бесплатна испорака за нарачки над 1500,00 ден.

  Својства и начин на делување:

  Коричката настаната со триење и загревање на клинестиот ремен предизвикува пролизгување на ременот, нерамномерен пренос на вртежниот момент и непријатно шкрипење. Со употреба на спрејот се омекнува коричката на контактната површина на ременот, а со тоа се зголемува триењето, што овозможува константен пренос на вртежниот момент (стабилна работа на алтернаторот, водената пумпа) и отстранување на непријатното шкрипење. Со своето делување средството штеди време и пари за дополнително затегнување на ременот (како последица на непотребното затегнување на ременот настануваат деформации на ремениците). Не содржи АОХ.

  Упатство за употреба:

  1.  Пред употреба исчистете ја површината на ремениците кои се во контакт со ременот.

  2.  Стартувајте го моторот и на контактната површина на рамениците и ременот многу кратко, околу 5 секунди, испрскајте од средството.

  3.  Оставете моторот да работи за да се пренесе средството од ремениците по целата должина на ременот.

  Напомена: Избегнувајте протекување на средство.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Да се прска од безбедна положба и растојание како не би дошле во контакт со вртливите делови на моторот. Да се користи во добро проветрена просторија. Не е наменето за рамни (плоснати) ремени. Боцата е под притисок, да не се изложува на температура повисока +50°C и да не се прска на површини загреани над +40°C. Да се чува на температура од +8°C до +21°C. Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  Напишете коментар
  • Можете да напишете коментар само по купување на производот
  • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *
  • Карактеристики
  • Својства и начин на делување:

   Коричката настаната со триење и загревање на клинестиот ремен предизвикува пролизгување на ременот, нерамномерен пренос на вртежниот момент и непријатно шкрипење. Со употреба на спрејот се омекнува коричката на контактната површина на ременот, а со тоа се зголемува триењето, што овозможува константен пренос на вртежниот момент (стабилна работа на алтернаторот, водената пумпа) и отстранување на непријатното шкрипење. Со своето делување средството штеди време и пари за дополнително затегнување на ременот (како последица на непотребното затегнување на ременот настануваат деформации на ремениците). Не содржи АОХ.

   Упатство за употреба:

   1.  Пред употреба исчистете ја површината на ремениците кои се во контакт со ременот.

   2.  Стартувајте го моторот и на контактната површина на рамениците и ременот многу кратко, околу 5 секунди, испрскајте од средството.

   3.  Оставете моторот да работи за да се пренесе средството од ремениците по целата должина на ременот.

   Напомена: Избегнувајте протекување на средство.

   ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Да се прска од безбедна положба и растојание како не би дошле во контакт со вртливите делови на моторот. Да се користи во добро проветрена просторија. Не е наменето за рамни (плоснати) ремени. Боцата е под притисок, да не се изложува на температура повисока +50°C и да не се прска на површини загреани над +40°C. Да се чува на температура од +8°C до +21°C. Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  • Преглед
  • Напишете коментар
   • Можете да напишете коментар само по купување на производот
   • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
   *
   *
   • Лош
   • Одлично
  • Контактирајте не
  • *
   *
   *

  Својства и начин на делување:

  Коричката настаната со триење и загревање на клинестиот ремен предизвикува пролизгување на ременот, нерамномерен пренос на вртежниот момент и непријатно шкрипење. Со употреба на спрејот се омекнува коричката на контактната површина на ременот, а со тоа се зголемува триењето, што овозможува константен пренос на вртежниот момент (стабилна работа на алтернаторот, водената пумпа) и отстранување на непријатното шкрипење. Со своето делување средството штеди време и пари за дополнително затегнување на ременот (како последица на непотребното затегнување на ременот настануваат деформации на ремениците). Не содржи АОХ.

  Упатство за употреба:

  1.  Пред употреба исчистете ја површината на ремениците кои се во контакт со ременот.

  2.  Стартувајте го моторот и на контактната површина на рамениците и ременот многу кратко, околу 5 секунди, испрскајте од средството.

  3.  Оставете моторот да работи за да се пренесе средството од ремениците по целата должина на ременот.

  Напомена: Избегнувајте протекување на средство.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Да се прска од безбедна положба и растојание како не би дошле во контакт со вртливите делови на моторот. Да се користи во добро проветрена просторија. Не е наменето за рамни (плоснати) ремени. Боцата е под притисок, да не се изложува на температура повисока +50°C и да не се прска на површини загреани над +40°C. Да се чува на температура од +8°C до +21°C. Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија