Преземете ја апликацијата

Можете да ја користите нашата мобилна апликација од дадената врска. Кликнете на Преземи апликација
Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.

Your cart is empty

  Close
  Филтер
  Преференци
  Пребарување

  Лепак за дрво D3 12kg

  5.550 ден со ДДВ
  5.550 ден со ДДВ
  products.price.priceunitnote

  Лепак за дрво погоден за внатрешна и надворешна употреба

  Висока отпорност на вода и топлина

  Едноставен систем за сипување

  Со одвртување на изливот за лепило, содржината на контејнерот може чисто и лесно да се истури.

  Нема видливи траги на споевите за при лепење. 

  Документи
  Каталошки број: 089210014
  Проверете ја достапноста во Pick&GO објектите

  Пакување

  1 pc

  Количина

  Испорака од 2-4 дена
  Бесплатна испорака за нарачки над 2500,00 ден.

  За особено тешки лепења на дрво во внатрешни и надворешни апликации
  Високо ниво на отпорност на вода и топлина
  Едноставен дизајн на издавање
  Со навртување на славината за лепило, содржината на контејнерот може чисто и лесно да се распредели во шишето со лепило или во валјакот за лепило.
  Транспарентен кога е стврднат
  Нема видливи споеви за лепење. Стврднатите залепени зглобови се вископластични. 

  Забелешка
  Поради различниот состав на материите содржани во дрвото, во поединечни случаи може да дојде до непредвидлива обезбојување, на пр. кај буката и црешата. Покрај тоа, железото во врска со танинската киселина во дрвото може да предизвика промени во бојата на дабот. Времето на обработка и времето на дотерување се под големо влијание на работните услови (на пр. температурата). За апликации на отворено, залепениот дел мора да биде заштитен од атмосферски влијанија и да биде обезбеден со соодветна заштита на површината (постојана заштита од навлегување на влага). Мора да се внимава да се осигура дека лепилото не е изложено на директна сончева светлина на отворено поради неговите термопластични својства. Нетермопластични лепила и PUR лепак во систем за дозирање (0892100180) се погодни за апликации со директна изложеност на сончева светлина. Омекнувањето на лепилото и собирањето на дрвото може да доведе до отвори на споеви. Вискозноста на еднокомпонентните лепила D3 се зголемува за време на периодот на складирање. Сепак, параметрите за обработка не се менуваат како резултат. Мешањето без додавање вода го прави повторно слободно да тече. Не додавајте вода во лепилото! Отстранете ги остатоците од лепак што излегуваат на спојницата, бидејќи тоа може да предизвика црвенило поради реакција со кислород.

  Сообразува со барањата за мала запаливост, густина и токсичност на чад (според IMO FTP кодот Дел 2 и 5). Барањата за ниска запаливост, густина на чад и токсичност (според IMO FTP кодот Дел 2 и 5) може да се гарантираат само доколку се користи лепак за ладно дрво D3 без додаток на зацврстувач и/или не се надмине количината на нанесување од 150 g/m².

  Упатствата за употреба се препораки засновани на тестовите што ги направивме и нашето искуство; направете свои тестови пред секоја апликација. Поради големиот број на апликации и услови за складирање и обработка, ние не преземаме никаква одговорност за одреден резултат на апликацијата. 

  Област на апликација
  За структурно склопување, површинско, штица-фуги и блок лепење на меко дрво, тврдо дрво и егзотични дрва. Примерите вклучуваат внатрешни врати и внатрешни скали, мебел за дневна соба. Термичко ламинирање на декоративни завршни фолии, за површинско лепење на HPL/CPL и стационарна облога на рабовите со фурнири и ленти од цврсто дрво.

  Инструкции
  Нанесете тенок, рамномерен слој лепак за ладно дрво D3 на едната страна со валјак за лепак, шпатула за лепак, четка за лепак или машина за нанесување. За повеќе информации, ве молиме погледнете го листот со технички податоци.

  Напишете коментар
  • Можете да напишете коментар само по купување на производот
  • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *

  За особено тешки лепења на дрво во внатрешни и надворешни апликации
  Високо ниво на отпорност на вода и топлина
  Едноставен дизајн на издавање
  Со навртување на славината за лепило, содржината на контејнерот може чисто и лесно да се распредели во шишето со лепило или во валјакот за лепило.
  Транспарентен кога е стврднат
  Нема видливи споеви за лепење. Стврднатите залепени зглобови се вископластични. 

  Забелешка
  Поради различниот состав на материите содржани во дрвото, во поединечни случаи може да дојде до непредвидлива обезбојување, на пр. кај буката и црешата. Покрај тоа, железото во врска со танинската киселина во дрвото може да предизвика промени во бојата на дабот. Времето на обработка и времето на дотерување се под големо влијание на работните услови (на пр. температурата). За апликации на отворено, залепениот дел мора да биде заштитен од атмосферски влијанија и да биде обезбеден со соодветна заштита на површината (постојана заштита од навлегување на влага). Мора да се внимава да се осигура дека лепилото не е изложено на директна сончева светлина на отворено поради неговите термопластични својства. Нетермопластични лепила и PUR лепак во систем за дозирање (0892100180) се погодни за апликации со директна изложеност на сончева светлина. Омекнувањето на лепилото и собирањето на дрвото може да доведе до отвори на споеви. Вискозноста на еднокомпонентните лепила D3 се зголемува за време на периодот на складирање. Сепак, параметрите за обработка не се менуваат како резултат. Мешањето без додавање вода го прави повторно слободно да тече. Не додавајте вода во лепилото! Отстранете ги остатоците од лепак што излегуваат на спојницата, бидејќи тоа може да предизвика црвенило поради реакција со кислород.

  Сообразува со барањата за мала запаливост, густина и токсичност на чад (според IMO FTP кодот Дел 2 и 5). Барањата за ниска запаливост, густина на чад и токсичност (според IMO FTP кодот Дел 2 и 5) може да се гарантираат само доколку се користи лепак за ладно дрво D3 без додаток на зацврстувач и/или не се надмине количината на нанесување од 150 g/m².

  Упатствата за употреба се препораки засновани на тестовите што ги направивме и нашето искуство; направете свои тестови пред секоја апликација. Поради големиот број на апликации и услови за складирање и обработка, ние не преземаме никаква одговорност за одреден резултат на апликацијата. 

  Област на апликација
  За структурно склопување, површинско, штица-фуги и блок лепење на меко дрво, тврдо дрво и егзотични дрва. Примерите вклучуваат внатрешни врати и внатрешни скали, мебел за дневна соба. Термичко ламинирање на декоративни завршни фолии, за површинско лепење на HPL/CPL и стационарна облога на рабовите со фурнири и ленти од цврсто дрво.

  Инструкции
  Нанесете тенок, рамномерен слој лепак за ладно дрво D3 на едната страна со валјак за лепак, шпатула за лепак, четка за лепак или машина за нанесување. За повеќе информации, ве молиме погледнете го листот со технички податоци.