Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.
Сите категории
  Close
  Filters
  Преференци
  Пребарување

  Контакт спреј OL, 200 ml

  759 со ДДВ
  OL контакт спрејот помага кај проблеми при стартување, отстранување, спречување на пречки и дефекти на електрични уреди предизвикани од влага. Овој спреј служи за чистење на сите видови контакти од наслаги на оксид. Отстранува голема отпорност на проток на струја, не содржи налогени и не штети на повеќето конструктивни материјали во електрониката. Покрај наслаги од оксид, отстранува и наслаги од сулфид, смоли, нечистотии и масла.
  Каталошки број: 089360
  Брза испорака од 2-4 дена
  Бесплатна испорака за нарачки над 1500,00 ден.

  Својства и начин на делување:

  Чисти и растопува наслаги од оксиди на релејни контакти, прекинувачи, приклучоци, интегрални кола и сите други електронски компоненти. Ефикасно отстранува оксидни и сулфидни слоеви, смола, масло и нечистотија. Елиминира недозволено големи преодни отпори. Не е штетен за повеќето конструкциски материјали и има широк опсег на примена. Едноставен за употреба. Не содржи силикони и AOX.

  Упатство за употреба:

  1.  Применувајте го исклучиво на исклучени и ладни уреди.

  2.  Пред употреба добро протресете ја боцата.

  3.  Испрскајте ја површината која се третира на оддалеченост од 5 cm и оставете да делува и продира 10 до 15 минути.

  Најдобри резултати на чистење ќе постигнете ако истопената нечистотија и коризивните остатоци ги исплакнете со Контакт SW, арт. бр. 089365. Напомена: Контакт OL самиот ќе ја истопи нечистотијата и корозијата, без дополнителен третман, но во тој случај ризикот од повторна појава на корозија за кратко време е поголем. Поради тоа препорачуваме да ги заштитите третираните површини со употреба на Контакт OS, арт. бр. 089361.

  4.  Почекајте растворувачот целосно да испари пред повторно вклучување на уредите.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Да не се прска на исталации кои се под напон. Во случај на осетливи пластики кои пукаат под напон (на пр. поликарбонат и полистирен), претходно да се тестира компатибилноста на спрејот. Боцaта е под притисок, да се чува подалеку од директно сончево зрачење и да не се изложува на температура поголема од +50°C. Да се чува на температура од +15°C до +25°C. Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  Напишете коментар
  • Можете да напишете коментар само по купување на производот
  • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *
  • Карактеристики
  • Својства и начин на делување:

   Чисти и растопува наслаги од оксиди на релејни контакти, прекинувачи, приклучоци, интегрални кола и сите други електронски компоненти. Ефикасно отстранува оксидни и сулфидни слоеви, смола, масло и нечистотија. Елиминира недозволено големи преодни отпори. Не е штетен за повеќето конструкциски материјали и има широк опсег на примена. Едноставен за употреба. Не содржи силикони и AOX.

   Упатство за употреба:

   1.  Применувајте го исклучиво на исклучени и ладни уреди.

   2.  Пред употреба добро протресете ја боцата.

   3.  Испрскајте ја површината која се третира на оддалеченост од 5 cm и оставете да делува и продира 10 до 15 минути.

   Најдобри резултати на чистење ќе постигнете ако истопената нечистотија и коризивните остатоци ги исплакнете со Контакт SW, арт. бр. 089365. Напомена: Контакт OL самиот ќе ја истопи нечистотијата и корозијата, без дополнителен третман, но во тој случај ризикот од повторна појава на корозија за кратко време е поголем. Поради тоа препорачуваме да ги заштитите третираните површини со употреба на Контакт OS, арт. бр. 089361.

   4.  Почекајте растворувачот целосно да испари пред повторно вклучување на уредите.

   ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Да не се прска на исталации кои се под напон. Во случај на осетливи пластики кои пукаат под напон (на пр. поликарбонат и полистирен), претходно да се тестира компатибилноста на спрејот. Боцaта е под притисок, да се чува подалеку од директно сончево зрачење и да не се изложува на температура поголема од +50°C. Да се чува на температура од +15°C до +25°C. Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  • Преглед
  • Напишете коментар
   • Можете да напишете коментар само по купување на производот
   • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
   *
   *
   • Лош
   • Одлично
  • Контактирајте не
  • *
   *
   *

  Својства и начин на делување:

  Чисти и растопува наслаги од оксиди на релејни контакти, прекинувачи, приклучоци, интегрални кола и сите други електронски компоненти. Ефикасно отстранува оксидни и сулфидни слоеви, смола, масло и нечистотија. Елиминира недозволено големи преодни отпори. Не е штетен за повеќето конструкциски материјали и има широк опсег на примена. Едноставен за употреба. Не содржи силикони и AOX.

  Упатство за употреба:

  1.  Применувајте го исклучиво на исклучени и ладни уреди.

  2.  Пред употреба добро протресете ја боцата.

  3.  Испрскајте ја површината која се третира на оддалеченост од 5 cm и оставете да делува и продира 10 до 15 минути.

  Најдобри резултати на чистење ќе постигнете ако истопената нечистотија и коризивните остатоци ги исплакнете со Контакт SW, арт. бр. 089365. Напомена: Контакт OL самиот ќе ја истопи нечистотијата и корозијата, без дополнителен третман, но во тој случај ризикот од повторна појава на корозија за кратко време е поголем. Поради тоа препорачуваме да ги заштитите третираните површини со употреба на Контакт OS, арт. бр. 089361.

  4.  Почекајте растворувачот целосно да испари пред повторно вклучување на уредите.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Да не се прска на исталации кои се под напон. Во случај на осетливи пластики кои пукаат под напон (на пр. поликарбонат и полистирен), претходно да се тестира компатибилноста на спрејот. Боцaта е под притисок, да се чува подалеку од директно сончево зрачење и да не се изложува на температура поголема од +50°C. Да се чува на температура од +15°C до +25°C. Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).