Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.
Сите категории
  Close
  Filters
  Преференци
  Пребарување

  K+D Power

  Хибриден полиуретан наменет за структурни лепења на елементи кои може да бидат изложени и на динамички оптоварувања. Може да се лепат споеви и шевови на каросерија од возила, делови од надградба на камиони, споеви на контејнери, железнички вагони, како и делови наменети за климатизација и вентилација. Поседува NSF сертификат за употреба во области поврзани со прехрамбената индустрија. УВ стабилен.
  Брза испорака од 2-4 дена
  Бесплатна испорака за нарачки над 1500,00 ден.

  Својства и начин на делување:

  Одлично прилепува со минимална претходна подготовка на површината. Многу добро прилепува на различни подлоги: метали (челик, нерѓочкувачки челик, поцинкуван челик, алуминиум), пластични маси (АВЅ, стакло-пластика, тврд РVС) и керамика. Еластичен, со ниска граница на развлекување.

  •  Голема отпорност на динамички оптоварувања.

  •  Можност за користење на лесни материјали со иста или поголема носивост.

  Висока почетна цврстина на спојот. Нема компликувани стврднувања на деловите на конструкцијата. Може да се префарба пред и по создавање на кора (задолжително да се тестира компатабилноста со бојата со претходна проверка). Отпорен е на UV зрачење. Соодветен за видливи споеви. Има голема отпорност на атмосферски влијанија и стареење.

  •  Идеален за надворешна употреба.

  •  Трајно споени делови.

  Спречува појава на корозија. Нема мирис. Нема штетни органски компоненти и растворувачи. Не содржи изоцијанати, РVС и силикон. Безбеден производ.

  Време на формирање кора: 40 min.

  Истегнување/собиrање на стврднатата маса: 10% од ширината на фугата.

  Температурна постојаност: од –40°C до +90°C (краткотрајно до +120°C [16 h], + 140°C [4 h])

  Отпорна на слатка и морска вода, тврда вода, отпадна вода и слаби киселини и базni соединенија.

  Краткотрајна постојаност на погонски горива, минерални масла, растителни и животински масти и маслаNSF (P1)pегистрација (бр. 136996)

  Се применува за структурни споеви изложени на динамички оптоварувања, заптивање на процепи при изработка на автомобилски каросерии, шински возила, контејнери за транспорт на стока, во металната и процесната индустрија, при изведување на греење, клими и вентилациски канали итн.

  Примена:

  Лепење и заптивање

  Индустрија за храна и пијалаци

  Упатство за употреба:

  Површинните на кои се нанесува масата мора да бидат чисти, суви и одмастени (претходно видете подготовка на површини). Нестврднатиот К+D може да се острани со Чистач К+D арт. бр. 089010063. Потполно стврднатиот К+D може да се острани само по механички пат.

  Напомена: Да не се доведува во допир со бои и лакови на база на алкални смоли. Не е погоден за лепење на РЕ, РР, силиконски гуми, стиропор и пластифицирани материјали

  Напишете коментар
  • Можете да напишете коментар само по купување на производот
  • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *
  • Карактеристики
  • Својства и начин на делување:

   Одлично прилепува со минимална претходна подготовка на површината. Многу добро прилепува на различни подлоги: метали (челик, нерѓочкувачки челик, поцинкуван челик, алуминиум), пластични маси (АВЅ, стакло-пластика, тврд РVС) и керамика. Еластичен, со ниска граница на развлекување.

   •  Голема отпорност на динамички оптоварувања.

   •  Можност за користење на лесни материјали со иста или поголема носивост.

   Висока почетна цврстина на спојот. Нема компликувани стврднувања на деловите на конструкцијата. Може да се префарба пред и по создавање на кора (задолжително да се тестира компатабилноста со бојата со претходна проверка). Отпорен е на UV зрачење. Соодветен за видливи споеви. Има голема отпорност на атмосферски влијанија и стареење.

   •  Идеален за надворешна употреба.

   •  Трајно споени делови.

   Спречува појава на корозија. Нема мирис. Нема штетни органски компоненти и растворувачи. Не содржи изоцијанати, РVС и силикон. Безбеден производ.

   Време на формирање кора: 40 min.

   Истегнување/собиrање на стврднатата маса: 10% од ширината на фугата.

   Температурна постојаност: од –40°C до +90°C (краткотрајно до +120°C [16 h], + 140°C [4 h])

   Отпорна на слатка и морска вода, тврда вода, отпадна вода и слаби киселини и базni соединенија.

   Краткотрајна постојаност на погонски горива, минерални масла, растителни и животински масти и маслаNSF (P1)pегистрација (бр. 136996)

   Се применува за структурни споеви изложени на динамички оптоварувања, заптивање на процепи при изработка на автомобилски каросерии, шински возила, контејнери за транспорт на стока, во металната и процесната индустрија, при изведување на греење, клими и вентилациски канали итн.

   Примена:

   Лепење и заптивање

   Индустрија за храна и пијалаци

   Упатство за употреба:

   Површинните на кои се нанесува масата мора да бидат чисти, суви и одмастени (претходно видете подготовка на површини). Нестврднатиот К+D може да се острани со Чистач К+D арт. бр. 089010063. Потполно стврднатиот К+D може да се острани само по механички пат.

   Напомена: Да не се доведува во допир со бои и лакови на база на алкални смоли. Не е погоден за лепење на РЕ, РР, силиконски гуми, стиропор и пластифицирани материјали

  • Преглед
  • Напишете коментар
   • Можете да напишете коментар само по купување на производот
   • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
   *
   *
   • Лош
   • Одлично
  • Контактирајте не
  • *
   *
   *

  Својства и начин на делување:

  Одлично прилепува со минимална претходна подготовка на површината. Многу добро прилепува на различни подлоги: метали (челик, нерѓочкувачки челик, поцинкуван челик, алуминиум), пластични маси (АВЅ, стакло-пластика, тврд РVС) и керамика. Еластичен, со ниска граница на развлекување.

  •  Голема отпорност на динамички оптоварувања.

  •  Можност за користење на лесни материјали со иста или поголема носивост.

  Висока почетна цврстина на спојот. Нема компликувани стврднувања на деловите на конструкцијата. Може да се префарба пред и по создавање на кора (задолжително да се тестира компатабилноста со бојата со претходна проверка). Отпорен е на UV зрачење. Соодветен за видливи споеви. Има голема отпорност на атмосферски влијанија и стареење.

  •  Идеален за надворешна употреба.

  •  Трајно споени делови.

  Спречува појава на корозија. Нема мирис. Нема штетни органски компоненти и растворувачи. Не содржи изоцијанати, РVС и силикон. Безбеден производ.

  Време на формирање кора: 40 min.

  Истегнување/собиrање на стврднатата маса: 10% од ширината на фугата.

  Температурна постојаност: од –40°C до +90°C (краткотрајно до +120°C [16 h], + 140°C [4 h])

  Отпорна на слатка и морска вода, тврда вода, отпадна вода и слаби киселини и базni соединенија.

  Краткотрајна постојаност на погонски горива, минерални масла, растителни и животински масти и маслаNSF (P1)pегистрација (бр. 136996)

  Се применува за структурни споеви изложени на динамички оптоварувања, заптивање на процепи при изработка на автомобилски каросерии, шински возила, контејнери за транспорт на стока, во металната и процесната индустрија, при изведување на греење, клими и вентилациски канали итн.

  Примена:

  Лепење и заптивање

  Индустрија за храна и пијалаци

  Упатство за употреба:

  Површинните на кои се нанесува масата мора да бидат чисти, суви и одмастени (претходно видете подготовка на површини). Нестврднатиот К+D може да се острани со Чистач К+D арт. бр. 089010063. Потполно стврднатиот К+D може да се острани само по механички пат.

  Напомена: Да не се доведува во допир со бои и лакови на база на алкални смоли. Не е погоден за лепење на РЕ, РР, силиконски гуми, стиропор и пластифицирани материјали