Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.
Сите категории
  Close
  Filters
  Преференци
  Пребарување

  Цинк спреј светол, 400 ml

  599 со ДДВ
  Светлиот цинк спреј обезбедува долготрајна заштита, репарација на металните површини и дава многу добра антикорозивна заштита, како и оптичко подобрување, репарација и заштита на металните површини од корозија. Многу добро се прилепува директно на метал и има добри особини при точкасто заварување. Металот е активно заштитен дури и кај помали оштетувања. Светлиот цинк спреј задоволува повеќе од 100 часови прскање со солена вода според (DIN50021 SS) стандардот.
  Каталошки број: 0893114
  Брза испорака од 2-4 дена
  Бесплатна испорака за нарачки над 1500,00 ден.

  Својства и начин на делување:

  Специјално формулирана светла боја посебно наменета за поправка на оштетен заштитен слој на поцинкувани површини заштитени со топло цинкување со цел да се постигне идентичен визуелен ефект. Содржи 96,50% микро фини честички на цинк, кои формираат активен заштитен слој со конзистентност од 100 часа при солено тестирање, спрема DIN 50021. Брзо се суши и добро прилепува на метални и галванизирани површини, поликарбонат, полистирен и плексиглас. Погоден е за примена како заварувачки предпремаз кај постапката на точкесто заварување.

  Сув на прашина и допир: после15-20 min (за слој од 70 μm)

  Целосно сув: после 10-12 h (за слој од 70 μm)

  Температурна отпорност: околу +240°C.

  Упатство за употреба:

  1.  Површината која се третира да се исчисти, одмасти и исуши. Препорачуваме употреба на Würth средствата за монтажно чистење.

  2.  Пред употреба добро протресете ја боцата во траење од 2 минути.

  3.  Рамномерно испрскајте ја површината која се заштитува,  на оддалеченост од 15 до 25 cm, нанесувајќи1 до 2 тенки слоја. Препорачана дебелина на слојот: 70 μm; Дебелина на сув слој во еден потег напред-назад: 30 μm (Цинк спреј  светол), 50 μm (Цинк спреј).

  4.  По употреба, превтрете ја боцата наопаку и прскајте се додека вентилот не се испразни.

  5.  Отприлика, по 20 минути, премазот, со препорачаната дебелина на нанесување, е сув на прашина и допир.

  6.  Целосна цврстина за механичка оперативност се постигнува по 10-12 часа (Цинк спреј светол), 120 минути (Цинк спреј).

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Не се компатибилни со PU, MS хибридни заптивни маси. Постои условна можност за лакирање, па потребно е претходно да се тестира. Боците се под притисок. Да не се изложуваат на директна сончева светлина и на температура поголема од +50°C. Да се чуваат на ладно и суво место. Да се заштитат од замрзнување. Идеална температура на чување: од +10°C до +30°C. Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  Напишете коментар
  • Можете да напишете коментар само по купување на производот
  • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *
  • Карактеристики
  • Својства и начин на делување:

   Специјално формулирана светла боја посебно наменета за поправка на оштетен заштитен слој на поцинкувани површини заштитени со топло цинкување со цел да се постигне идентичен визуелен ефект. Содржи 96,50% микро фини честички на цинк, кои формираат активен заштитен слој со конзистентност од 100 часа при солено тестирање, спрема DIN 50021. Брзо се суши и добро прилепува на метални и галванизирани површини, поликарбонат, полистирен и плексиглас. Погоден е за примена како заварувачки предпремаз кај постапката на точкесто заварување.

   Сув на прашина и допир: после15-20 min (за слој од 70 μm)

   Целосно сув: после 10-12 h (за слој од 70 μm)

   Температурна отпорност: околу +240°C.

   Упатство за употреба:

   1.  Површината која се третира да се исчисти, одмасти и исуши. Препорачуваме употреба на Würth средствата за монтажно чистење.

   2.  Пред употреба добро протресете ја боцата во траење од 2 минути.

   3.  Рамномерно испрскајте ја површината која се заштитува,  на оддалеченост од 15 до 25 cm, нанесувајќи1 до 2 тенки слоја. Препорачана дебелина на слојот: 70 μm; Дебелина на сув слој во еден потег напред-назад: 30 μm (Цинк спреј  светол), 50 μm (Цинк спреј).

   4.  По употреба, превтрете ја боцата наопаку и прскајте се додека вентилот не се испразни.

   5.  Отприлика, по 20 минути, премазот, со препорачаната дебелина на нанесување, е сув на прашина и допир.

   6.  Целосна цврстина за механичка оперативност се постигнува по 10-12 часа (Цинк спреј светол), 120 минути (Цинк спреј).

   ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Не се компатибилни со PU, MS хибридни заптивни маси. Постои условна можност за лакирање, па потребно е претходно да се тестира. Боците се под притисок. Да не се изложуваат на директна сончева светлина и на температура поголема од +50°C. Да се чуваат на ладно и суво место. Да се заштитат од замрзнување. Идеална температура на чување: од +10°C до +30°C. Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  • Преглед
  • Напишете коментар
   • Можете да напишете коментар само по купување на производот
   • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
   *
   *
   • Лош
   • Одлично
  • Контактирајте не
  • *
   *
   *

  Својства и начин на делување:

  Специјално формулирана светла боја посебно наменета за поправка на оштетен заштитен слој на поцинкувани површини заштитени со топло цинкување со цел да се постигне идентичен визуелен ефект. Содржи 96,50% микро фини честички на цинк, кои формираат активен заштитен слој со конзистентност од 100 часа при солено тестирање, спрема DIN 50021. Брзо се суши и добро прилепува на метални и галванизирани површини, поликарбонат, полистирен и плексиглас. Погоден е за примена како заварувачки предпремаз кај постапката на точкесто заварување.

  Сув на прашина и допир: после15-20 min (за слој од 70 μm)

  Целосно сув: после 10-12 h (за слој од 70 μm)

  Температурна отпорност: околу +240°C.

  Упатство за употреба:

  1.  Површината која се третира да се исчисти, одмасти и исуши. Препорачуваме употреба на Würth средствата за монтажно чистење.

  2.  Пред употреба добро протресете ја боцата во траење од 2 минути.

  3.  Рамномерно испрскајте ја површината која се заштитува,  на оддалеченост од 15 до 25 cm, нанесувајќи1 до 2 тенки слоја. Препорачана дебелина на слојот: 70 μm; Дебелина на сув слој во еден потег напред-назад: 30 μm (Цинк спреј  светол), 50 μm (Цинк спреј).

  4.  По употреба, превтрете ја боцата наопаку и прскајте се додека вентилот не се испразни.

  5.  Отприлика, по 20 минути, премазот, со препорачаната дебелина на нанесување, е сув на прашина и допир.

  6.  Целосна цврстина за механичка оперативност се постигнува по 10-12 часа (Цинк спреј светол), 120 минути (Цинк спреј).

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Не се компатибилни со PU, MS хибридни заптивни маси. Постои условна можност за лакирање, па потребно е претходно да се тестира. Боците се под притисок. Да не се изложуваат на директна сончева светлина и на температура поголема од +50°C. Да се чуваат на ладно и суво место. Да се заштитат од замрзнување. Идеална температура на чување: од +10°C до +30°C. Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија