Преземете ја апликацијата

Можете да ја користите нашата мобилна апликација од дадената врска. Кликнете на Преземи апликација
Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.

Your cart is empty

  Close
  Филтер
  Преференци
  Пребарување

  Цинк 300 паста, 500ml

  2.778 ден со ДДВ
  0 ден со ДДВ
  products.price.priceunitnote
  Пастата цинк 300 пружа долготрајна заштита од корозија и атмосферски влијанија. Оваа паста е отпорна на температури до 300 степени, на обработените површини им дава топол поцинкуван изглед. Пастата се користи во металоградба, бродоградба, ковачници, браварии, автоиндустрија, за заштита на челични конструкции. Со нанесување на оваа паста во 2-3 слоја се добива заштитен слој со дебелина според DIN50976 стандардот. После 15 минути од нанесувањето, пастата е сува на допир, а целосно се суши после 2-3 дена.
  Документи
  Каталошки број: 0892200
  Проверете ја достапноста во Pick&GO објектите

  Пакување

  1 pc

  Количина

  Испорака од 2-4 дена
  Бесплатна испорака за нарачки над 2500,00 ден.

  Својства и начин на делување:

  Премаз за репарација на оштетени поцинкувани површини и заварени споеви, со висока содржина на метални пигменти во форма на прав од цинк (>90%), во согласност со EN ISO 1461. Штити од корозија во услови на атмосферски влијанија. Ефектот на заштита се постигнува по пат на електрохемиска реакција на правот од цинк, со што цинкот оксидира и на тој начин ја штити основната челична конструкција. Благодарение на малата содржина на алуминиумски пигменти премазот остава визуелен впечаток на топло цинкување и се одликува со компакност после сушење. Температурна отпорност: до +300°C. Може да се лакира со лакови на база на PVC и акрилати (на база на растворувачи или вода).

  Примена:

  Заштита од корозија 

  Упатство за употреба:

  Напомена: Подготовката на површината која се заштитува има големо влијание на квалитетот и трајноста на антикорозивната заштита на премазот. Поради тоа неопходно е да ги превземете следните чекори:

  1.  За да се овозможи добро нанесување на премазот и негово прилепување на металот, прво потребно е површната добро да ја исчистите, одмастите и исушите. Препорачуваме употреба на Würth средствата за монтажно чистење (видете „Чистење и одмастување на делови и површини“. За отстранување на корозија видете „Одстранување на корозија од метални површини“).

  2.  Остатоците од корозија, лак и нечистотија, отстранете ги механички со помош на челична четка или друг алат, и нежно исшмирглајте ги проблематичните површини.

  Цинк 300 може да се нанесува со четка, со спреј или со пиштол под притисок.

  Нанесување со четка:

  1.  Пред употреба добро промешајте.

  2.  Кај оштетувања на топло цинкувана површина, дебелината на заштитниот слој мора да биде околу 30 μm подебел од оригиналниот заштитен слој (во согласност со EN ISO 1461).

  3.  Премазот мора да ги препокрие краевите на оригиналниот топло поцинкуван слој најмалку 1 cm. Потрошувачка: 250 - 350 gm2 по премачкување. Со едно премачкување, по сушење, се постигнува дебелина на слој од околу 40 μm.

  Нанесување со спреј:

  Пречник на млазницата: 1,8 - 2,0 mm; Притисок: 3 - 4 бари. Исклучиво по потреба, многу малку да се разреди со нерециклиран нитро разредувач.

  Нанесување со пиштол под притисок:

  Користете уреди со компресија од 1:30 и повеќе. Влезен притисок: минимум 4-5 бари, Дизна: 0,5–0,7 mm. 15 min по нанесување, премазот е сув на прашина, а по 45 min е сув и на допир. Премазот е целосно сув после 2 до 3 дена. Брзината на сушење зависи од дебелината на нанесениот слој.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Не е погодно за премачкување на лакови на база на синтетички смоли. Да се ракува многу внимателно. Високо запалива течност (точка на палење +34°C). Придржувајте се кон безбедносните мерки од техничко-безбедносниот лист. Да се чува на ладно, суво и добро проветрено место, подалеку од извори на топлина, сончева светлина, силни киселини и базни сооединенија . Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  Напишете коментар
  • Можете да напишете коментар само по купување на производот
  • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *

  Својства и начин на делување:

  Премаз за репарација на оштетени поцинкувани површини и заварени споеви, со висока содржина на метални пигменти во форма на прав од цинк (>90%), во согласност со EN ISO 1461. Штити од корозија во услови на атмосферски влијанија. Ефектот на заштита се постигнува по пат на електрохемиска реакција на правот од цинк, со што цинкот оксидира и на тој начин ја штити основната челична конструкција. Благодарение на малата содржина на алуминиумски пигменти премазот остава визуелен впечаток на топло цинкување и се одликува со компакност после сушење. Температурна отпорност: до +300°C. Може да се лакира со лакови на база на PVC и акрилати (на база на растворувачи или вода).

  Примена:

  Заштита од корозија 

  Упатство за употреба:

  Напомена: Подготовката на површината која се заштитува има големо влијание на квалитетот и трајноста на антикорозивната заштита на премазот. Поради тоа неопходно е да ги превземете следните чекори:

  1.  За да се овозможи добро нанесување на премазот и негово прилепување на металот, прво потребно е површната добро да ја исчистите, одмастите и исушите. Препорачуваме употреба на Würth средствата за монтажно чистење (видете „Чистење и одмастување на делови и површини“. За отстранување на корозија видете „Одстранување на корозија од метални површини“).

  2.  Остатоците од корозија, лак и нечистотија, отстранете ги механички со помош на челична четка или друг алат, и нежно исшмирглајте ги проблематичните површини.

  Цинк 300 може да се нанесува со четка, со спреј или со пиштол под притисок.

  Нанесување со четка:

  1.  Пред употреба добро промешајте.

  2.  Кај оштетувања на топло цинкувана површина, дебелината на заштитниот слој мора да биде околу 30 μm подебел од оригиналниот заштитен слој (во согласност со EN ISO 1461).

  3.  Премазот мора да ги препокрие краевите на оригиналниот топло поцинкуван слој најмалку 1 cm. Потрошувачка: 250 - 350 gm2 по премачкување. Со едно премачкување, по сушење, се постигнува дебелина на слој од околу 40 μm.

  Нанесување со спреј:

  Пречник на млазницата: 1,8 - 2,0 mm; Притисок: 3 - 4 бари. Исклучиво по потреба, многу малку да се разреди со нерециклиран нитро разредувач.

  Нанесување со пиштол под притисок:

  Користете уреди со компресија од 1:30 и повеќе. Влезен притисок: минимум 4-5 бари, Дизна: 0,5–0,7 mm. 15 min по нанесување, премазот е сув на прашина, а по 45 min е сув и на допир. Премазот е целосно сув после 2 до 3 дена. Брзината на сушење зависи од дебелината на нанесениот слој.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Не е погодно за премачкување на лакови на база на синтетички смоли. Да се ракува многу внимателно. Високо запалива течност (точка на палење +34°C). Придржувајте се кон безбедносните мерки од техничко-безбедносниот лист. Да се чува на ладно, суво и добро проветрено место, подалеку од извори на топлина, сончева светлина, силни киселини и базни сооединенија . Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).