Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.
Сите категории
  Close
  Филтер
  Преференци
  Пребарување

  Чистач на DPF партикуларен филтер кај дизел мотори 400 ml

  2.290 ДЕН со ДДВ
  0 ДЕН со ДДВ
  products.price.priceunitnote

  producttemplate.offerisvalid

  producttemplate.offerisvalidfrom producttemplate.offerisvalidto

  Средство за чистење на карбонски наслаги и саѓи во DPF филтри
  Каталошки број: 5861014500
  Проверете ја достапноста во Pick&GO објектите

  Quantity

  Pack.

  1 pc
  Испорака од 2-4 дена
  Бесплатна испорака за нарачки над 2500,00 ден.

  Место на примена: Чистачот на DPF филтерот се користи при дијагностицирање на пад на функцијата или дефект на филтерот, намалени перформанси на моторот. После чистењето филтерот има полн капацитет и функциоалност на чистење на издувните гасови пред нивната емисија во надворешната средина. EGR вентилот исто така може да се чисти со ова средство.

  Примена: Да се угаси моторот и да се остави да се излади. Да се отстрани сензорот за температура со што ќе се овозможи сондата да се вметне во внатрешниот простор на DPF филтерор. Доколку не постои сензор, да се одврти вшмукувачиот отвор на филтерот и со помош на сондата да се делува низ него.

  •  Ги минимизира трошоците за поправка при чистење  

       наместо замена (без демонтажа)

  •   Продолжен работен век на DPF филтерот – ефтино

        одржување

    •   Намалена емисија на штетни гасови

         - нема ризик на техничкиот преглед на возилото

         - посигурна работа на моторот

  •  Ја редуцира потрошувачката на гориво

  Внимание: За цело време на работа задолжително да се применува следната метода: Да не се прска подолго од 3 секунди, после секое прскање да се направи пауза од 10 секунди. Да се повторува додека има средство во боцата.

  Саѓите се на база на јаглерод и се подложни на самозапалување! 

  Кога ќе се испразни целокупната количина од боцата, да се врати сензорот или да се затвори отворот на филтерот. На компјутерот на возилото да се поништи грешката доколку е меморирана. После употребата се препорачува пробно возење од околу 20 минути.

  Една боца за еден филтер!

  Напишете коментар
  • Можете да напишете коментар само по купување на производот
  • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *

  Место на примена: Чистачот на DPF филтерот се користи при дијагностицирање на пад на функцијата или дефект на филтерот, намалени перформанси на моторот. После чистењето филтерот има полн капацитет и функциоалност на чистење на издувните гасови пред нивната емисија во надворешната средина. EGR вентилот исто така може да се чисти со ова средство.

  Примена: Да се угаси моторот и да се остави да се излади. Да се отстрани сензорот за температура со што ќе се овозможи сондата да се вметне во внатрешниот простор на DPF филтерор. Доколку не постои сензор, да се одврти вшмукувачиот отвор на филтерот и со помош на сондата да се делува низ него.

  •  Ги минимизира трошоците за поправка при чистење  

       наместо замена (без демонтажа)

  •   Продолжен работен век на DPF филтерот – ефтино

        одржување

    •   Намалена емисија на штетни гасови

         - нема ризик на техничкиот преглед на возилото

         - посигурна работа на моторот

  •  Ја редуцира потрошувачката на гориво

  Внимание: За цело време на работа задолжително да се применува следната метода: Да не се прска подолго од 3 секунди, после секое прскање да се направи пауза од 10 секунди. Да се повторува додека има средство во боцата.

  Саѓите се на база на јаглерод и се подложни на самозапалување! 

  Кога ќе се испразни целокупната количина од боцата, да се врати сензорот или да се затвори отворот на филтерот. На компјутерот на возилото да се поништи грешката доколку е меморирана. После употребата се препорачува пробно возење од околу 20 минути.

  Една боца за еден филтер!