Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.
Сите категории
  Close
  Filters
  Преференци
  Пребарување

  Hidraulikdiht, 50g

  HIDRAULIKDIHT е заптивна маса за хидраулични инстралации. Оваа анаеробна маса се користи кај пневматски и хидраулични навојни споеви под големо оптоварување. Исто така може да се користи и на благо намастени површини, а обезбедува и одлична отпорност на сите хидраулични течности и горива и дава висока сигурност на споевите што се заптиваат.
  Каталошки број: 0893545050
  products.pickngo
  Брза испорака од 2-4 дена
  Бесплатна испорака за нарачки над 1500,00 ден.

  Својства и начин на делување:

  Може да се применува и на делови кои не се целосно одмастени. Има одлична отпорност на сите хидраулични течности и гасови. Брзо стврднува и на ниска температура. Сила за демонтажа: ниска.

  Рачна цврстина: после 30 до 40 min

  Фуннкционална цврстина: после 2 до 3 h

  Момент на придвижување (од место): 2 до 3 Nm

  Притисна/влечна цврстина: 1 до 3 N/mm2

  Температурен опсег на примена: -55°C до +150°C

  Примена:

  Монтажа - Анаеробни лепила и осигурувачи

  Упатство за употреба:

  Монтажа

  1. За оптимални резултати, пред нанесување на средството, одмастете ги, исчистете ги и исушете ги сите внатрешни и надворешни површини. За одмастување препорачуваме употреба на Würth средства за монтажно чистење.

  2. Пред употреба добро протресе го средството.

  3. На надворешниот навој на спојката (фитинг) нанесете го средството по целата должина, оставајќи го првиот навој слободен. Кај груби навои и поголеми нерамнини прилагодете ја количината на средството. На ист начин нанесете средство и на внатрешниот навој.

  4. Монтирајте го и затегнете го навојниот спој до постигнување соодветното порамнување. По затегнување >5 Nm , навојот повеќе да не се затегнува.Напомена: Не е дозволено накнадно затегање на споевите во текот и по стврднување на средството. Правилно затегнатите споеви веднаш заптиваат на притисок до 5 бари. За максимална отпорност на притисок оставете да се суши најмалку 24 часа.

  Демонтажа

  1. Демонирајте со вообичаен рачен алат.

  2. Ако не можете да демонтирате со рачен алат поради големата должина или дијаметар на навојот (преку 1”), локално загрејте го спојот на околу 250°C. Одвојте додека е жешко.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Да не се употребува за заптивање на инсталации за топла вода од бакар и месинг (> 40 ºC) како и кај незаштитен и топло поцинкуван челик (> 65 ºC). Не е дозволена употреба во домашни гасни инсталации. Не  е погодно за затнување на пластични цевки . Да не се употребува во системи со чист кислород или богати со кислород и да не се користи како заптивна маса заедно со хлор или други силно оксидациони материи. Ако се користат водени системи за перење на површините пред примена на средството, задолжително да се провери компатибилноста на растворот за перење со средството. Таквиот начин на перење може да делува на зацврснувањето и на перформансите на лепилото.

  Напишете коментар
  • Можете да напишете коментар само по купување на производот
  • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *

  Својства и начин на делување:

  Може да се применува и на делови кои не се целосно одмастени. Има одлична отпорност на сите хидраулични течности и гасови. Брзо стврднува и на ниска температура. Сила за демонтажа: ниска.

  Рачна цврстина: после 30 до 40 min

  Фуннкционална цврстина: после 2 до 3 h

  Момент на придвижување (од место): 2 до 3 Nm

  Притисна/влечна цврстина: 1 до 3 N/mm2

  Температурен опсег на примена: -55°C до +150°C

  Примена:

  Монтажа - Анаеробни лепила и осигурувачи

  Упатство за употреба:

  Монтажа

  1. За оптимални резултати, пред нанесување на средството, одмастете ги, исчистете ги и исушете ги сите внатрешни и надворешни површини. За одмастување препорачуваме употреба на Würth средства за монтажно чистење.

  2. Пред употреба добро протресе го средството.

  3. На надворешниот навој на спојката (фитинг) нанесете го средството по целата должина, оставајќи го првиот навој слободен. Кај груби навои и поголеми нерамнини прилагодете ја количината на средството. На ист начин нанесете средство и на внатрешниот навој.

  4. Монтирајте го и затегнете го навојниот спој до постигнување соодветното порамнување. По затегнување >5 Nm , навојот повеќе да не се затегнува.Напомена: Не е дозволено накнадно затегање на споевите во текот и по стврднување на средството. Правилно затегнатите споеви веднаш заптиваат на притисок до 5 бари. За максимална отпорност на притисок оставете да се суши најмалку 24 часа.

  Демонтажа

  1. Демонирајте со вообичаен рачен алат.

  2. Ако не можете да демонтирате со рачен алат поради големата должина или дијаметар на навојот (преку 1”), локално загрејте го спојот на околу 250°C. Одвојте додека е жешко.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Да не се употребува за заптивање на инсталации за топла вода од бакар и месинг (> 40 ºC) како и кај незаштитен и топло поцинкуван челик (> 65 ºC). Не е дозволена употреба во домашни гасни инсталации. Не  е погодно за затнување на пластични цевки . Да не се употребува во системи со чист кислород или богати со кислород и да не се користи како заптивна маса заедно со хлор или други силно оксидациони материи. Ако се користат водени системи за перење на површините пред примена на средството, задолжително да се провери компатибилноста на растворот за перење со средството. Таквиот начин на перење може да делува на зацврснувањето и на перформансите на лепилото.