Преземете ја апликацијата

Можете да ја користите нашата мобилна апликација од дадената врска. Кликнете на Преземи апликација
Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.

Your cart is empty

  Close
  Филтер
  Преференци
  Пребарување

  Индустриски подмачкувачи

  Популарни артикли од категоријата Индустриски подмачкувачи

  Load
  Види како Табела Листа
  Подреди по

  Lithium 2 Special

  Повеќенаменска маст.

  Се користи за индустриски машини, комерцијални возила, градежни машини,
  за подмачкување на лизгачки и тркалачки лежишта.

  3 верзии
  Види се

  Multi, масло во спреј за одржување, 400 ml

  089305540

  Универзалното масло за одржување се користи за 5 различни области на примена. Отстранува `рѓа и корозија со своето брзо продирање, подмачкува и спречува крцкање и шкрипење, намалувајќи го триењето и оптоварувањето во подвижните споеви кои се подмачкуваат. Ова средство ефикасно продира во нечистотиите, остатоците од масти и масла за подмачкување, ја отфрла водата и влагата и пружа добра електро-проводливост на електро-контактите. Не содржи смоли, киселини, силикон и не оштетува гума, боја и пластика.

  HS 1800 Полусинтетичко масло за подмачкување

  0893106918
  Полусинтетичкото масло за подмачкување HS 1800 е повеќенаменско масло со одлични својства за прилепување. Благодарение на своето лепливо својство, идеално е за вертикални површини и површини изложени на зголемен притисок. Има отпорност на вода и солена вода, штити од оксидација и абење и погодно е за подмачкување на склопови во индустријата, автомобилската индустрија и сегментот на прецизна механика.

  HSW 100, подмачкувач во спреј, 500ml

  0893104500
  Белата маст во спреј HSS 100 со благ мирис, има универзална употреба. Овој висококвалитетен подмачкувач е произведен со мешање на калциумски и литиумски масти, од минерално базно масло. Добро штити од вода и влага и ефикасно го намалува триењето во површините кои се подмачкуваат. Ова средство практично се применува благодарение на млазницата која може да се врти за 360 степени и цевчето за примена во непристапни места.

  Спреј за жичана сајла, 500 ml

  08931058
  Спрејот за жичано јаже претставува заштитен восок со додаток на OMC адитив за подмачкување и конзервирање на сајли. Ова средство е идеално за површини кои се директно изложени на сонце бидејќи не протекува. Подмачкува тешко достапни места со оптимална способност за пополнување на процепи благодарение на восокот кој продира дури и во најтесните меѓупростори. Исклучително е водоотпорен, штити од корозија и пружа долг работен век на сајлата. Не содржи цврсти мазива, смола, киселини, силикон и AOX.

  Спреј за одржување, 150ml

  0893051
  Средството за одржување без смола, киселина и силикон претставува високоефикасен адитив за заштита од абење. Ова средство спречува привремено абење и блокирање на фаќањето на ударни бургии и прифати на машини. Шарките на вратите и прозорците ги одржува и ги прави лесно подвижни, ја подмачкува и негува сета фина механика.

  WGF 130 - маст за лагери, 1 kg

  0893530
  WGF 130 е специјална висококвалитетна маст за подмачкување на тркалачки и лизгачки лежишта, водилки, спојници, навојни вретена, лежишта изложени на големо оптоварување, итн. Оваа литиумска сапонифицирана маст со додаток од молибден дисулфат по оптоварувањето создава цврст заштитен слој, го намалува триењето и абењето на површините, штити од корозија и го продолжува времето на подмачкување. Ова средство има црна боја.

  Сув подмачкувач со додаток PTFE, 300 ml

  0893550
  Сувото средство за подмачкување со додаток на PTFE отстранува шкрипење, цивкање, заглавување и пружа долготрајна заштита од абење. Не лепи нечистотии и прашина, има висока температурна отпорност, не содржи силикон и минерални масла.

  CU 800 паста - маст за подмачкување, 100g

  08938001
  CU 800 e бакарно средство отпорно на висока температура кое служи за подмачкување и заштита од корозија, зарибување, ладно заварување и абење. Ова средство е отпорно на вода, бази, киселини, и има температурна отпорност во опсег од -20 степени до +1200 степени.Многу добро прилега на површините кои се подмачкуваат, како што се кочници, монтажни делови, полови на акумулатор, лежишта, лизгачки површини.

  CU 800 - маст за подмачкување,1 kg

  08938002
  CU 800 e бакарно средство отпорно на висока температура кое служи за подмачкување и заштита од корозија, зарибување, ладно заварување и абење. Ова средство е отпорно на вода, бази, киселини, и има температурна отпорност во опсег од -20 степени до +1200 степени.Многу добро прилега на површините кои се подмачкуваат, како што се кочници, монтажни делови, полови на акумулатор, лежишта, лизгачки површини.

  AL 1100 спреј, 300ml

  08931100
  AL 1100 е средство за подмачкување кое е отпорно на висок притисок и температури од -80 степени до +1100 степени.Ова висококвалитетно средство кое е на база на бакар и алуминиум го спречува зарибувањето , ладното заварување, абењето и корозијата. Отпорно е на вода, бази и киселини.Се користи за заштита на дихтунзи, навојни споеви на делови од издувните системи, полови на акумулатори...

  AL 1100, 1kg

  089311010
  AL 1100 е средство за подмачкување кое е отпорно на висок притисок и температури од -80 степени до +1100 степени.Ова висококвалитетно средство кое е на база на бакар и алуминиум го спречува зарибувањето , ладното заварување, абењето и корозијата. Отпорно е на вода, бази и киселини.Се користи за заштита на дихтунзи, навојни споеви на делови од издувните системи, полови на акумулатори...

  Монтажна паста во спреј, 300ml

  0893850
  Висококвалитетната маст во спреј е наменета за подмачкување на деловите при монтажа. Формирајќи цврст заштитен слој, ова средство спречува прегревање и зарибување, го намалува триењето и штити од абење. Отпорна е на вода, солена вода, раствори на киселини и бази и има отпорност на притисок до границата на еластичност на сите познати метали. Ова средство се применува за подмачкување на делови при монтажа, водилки, навојни вретена, погонски вратила, зап, запчести шини, за монтажа со пресување на подлошката, лежишта, завртки, како и за врезување на навои, сечењ и обработка со деформација.

  Спреј за клинасти ремени, 400 ml

  0893230
  Спрејот за клинести ремени спречува лизгање и шкрипење и пренесува полна работна сила на погонот. Ова средство заштедува дополнително подесување на работата на ременот која е нарушена од студ, влага и нормално истегнување. Пред примена, треба да ги исчистите површините на кои се нанесува ова средство. Не содржи AOX.

  Спреј за нега и подмачкување, 300ml

  0893224
  Спрејот за нега и подмачкување ги штити и негува пластичните и гумените делови од стареење и абење на возила, техничка опрема и куќни уреди. Овој спреј формира фин подмачкувачки слој полн со синтетика кој не валка и не замастува. Благодарение на ANTI-SLIP заштитата од триење, го елиминира крцкањето и шкрипењето на пластичните делови. Ова средство едноставно се нанесува, одбива вода и влада, не старее, пружа долготрајна УВ заштита и отпорно е на зголемени температури.

  CU 800 спреј - подмачкувач 300 ml

  0893800
  CU 800 e бакарно средство отпорно на висока температура кое служи за подмачкување и заштита од корозија, зарибување, ладно заварување и абење. Ова средство е отпорно на вода, бази, киселини, и има температурна отпорност во опсег од -20 степени до +1200 степени.Многу добро прилега на површините кои се подмачкуваат, како што се кочници, монтажни делови, полови на акумулатор, лежишта, лизгачки површини.

  Масло за подмачкување на пневматски алати, 1l

  08930505
  Маслото за подмачкување на пневматски алат претставува специјално масло кое штити од корозија и абење. Ефикасно е и при ниски температури. Не содржи киселини, смоли и силикон.

  WLG 120, Универзална литиумска маст

  58938701

  Повеќенаменска - универзална литиумска маст.

  Примена:

  • За индустриски машини, комерцијални возила, градежни машини,
  • Опрема која работи под нормално оптоварување,
  • За подмачкување на лизгачки и тркалачки лежишта,

  Температура на нанесување: -30°C до +120°C

  Индустриски подмачкувачи