Преземете ја апликацијата

Можете да ја користите нашата мобилна апликација од дадената врска. Кликнете на Преземи апликација
Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.

Your cart is empty

  Close
  Филтер
  Преференци
  Пребарување

  Заштита од корозија

  Популарни артикли од категоријата Заштита од корозија

  Load
  Види како Табела Листа
  Подреди по

  Спреј конвертор на корозија

  0893110400

  Антикорозивен спреј со својства за растворување и отстранување на корозијата.

  Делува моќно и лесно го неутрализира формирањето на корозијата.

  Идеален за тешко кородирани области

  Заштитува и во пукнатини и пори поради големата длабочина на пенетрација

  - Висококвалитетен епоксиден прајмер кој обезбедува сигурен заштитен слој
  - Може да се бои и да се обработува
  - Без силикон и киселина

  Конвертор на корозија, 1 l

  0893110
  Конверторот на корозија директно продира во `рѓата и тоа низ површини кои пред тоа се исчистени од груби наслаги од `рѓа. Ова средство го претвора железо оксид во стабилен органски слој на темни и мазни површини. Дополнително изолира и не е штетен за околината. Може да се мачка, распрскува или нанесува со валјак, а после три часа од нанесувањето може да се премачка со вообичаени бои или да се прелакира. Конверторот на `рѓа има кремаста боја.

  Пиштол за фарбање, најлон лонче 600ml

  Гравитациски фарбарски пиштол со низок притисок со најлонски резервар со волумен од 600ml. Се користи за нанесување на премаз на дрво, метал и пластика. Овој пиштол поддржува премази со основни, акрилни и двокомпонентни бои како и еднокомпонентни емајл лакови. Поседува лесно и компактно алуминиумско куќиште со прохромска игра и дизна и прецизен регулатор за притисок на воздух.

  2 верзии
  Види се

  Спреј за заштита на метални површини Perfect, 400ml

  PERFECT спрејот се користи за заштита на метални површини давајќи им оптимален изглед. Со нанесување на првиот слој од овој спреј, се создава висока отпорност на атмосферски влијанија, што воедно е минималното време кое е потребно за заштита на површините. Благодарение на прилагодливата дизна, овој спреј има широка можност за употреба од големи површини до минимални поправки. Исклучително се прилепува на површините и отпорен е на гребење. Со вртење на капачето на спрејот, може да се подеси ширината на прскање на спрејот (од најтесно до најшироко). PERFECT спрејот пружа активна, оптимална и катодна заштита од корозија според DIN 50021 SS стандардот.

  5 верзии
  Види се

  Inox спреј, 400ml

  0893112

  Заштита на заварени споеви на хромирани површини со ефект на изедначена боја на материјалот.

  Спреј за заштита на метални површини Basic

  0893114949
  Светлиот цинк спреј BASIC пружа долготрајна заштита на завари и челични површини. Ова средство се користи и за заштита на метални површини од корозија, оптичко подобрување на површините, брзо се суши и после сушењето слојот е отпорен на дожд, масло и маснотии.

  Спреј за заштита од корозија, 300ml

  089315
  Спрејот за заштита од корозија е специјална безбојна течност со голема капиларност со добро прилепување. Ги штити тешко достапните места, го запира ширењето на корозијата и има повеќекратна примена поради многу добрата подносливост со материјалите на најразлични подлоги. Овој спреј, со извонредна отпорност на солена вода според DIN5002N стандардот, претставува најдобра заштита во најлоши услови. Гребнатините, ударите од камен и слично самостојно се затвораат, а третираните површини повеќе не може да се оштетат од течност. Примената на овој спреј е за конзервирање на алат, машини, моторни возила, погоден е за тешко достапни места во моторниот дел и претставува најдобра заштита за моторцикли и велосипеди кои имаат долг период на мирување.

  Цинк спреј светол, 400 ml

  0893114
  Светлиот цинк спреј обезбедува долготрајна заштита, репарација на металните површини и дава многу добра антикорозивна заштита, како и оптичко подобрување, репарација и заштита на металните површини од корозија. Многу добро се прилепува директно на метал и има добри особини при точкасто заварување. Металот е активно заштитен дури и кај помали оштетувања. Светлиот цинк спреј задоволува повеќе од 100 часови прскање со солена вода според (DIN50021 SS) стандардот.

  GRUNDFARBE, 30kg

  GRUNDFARBE претставува основна, антикорозивна боја која брзо се суши. Ова средство се користи за заштита на конструкции од јаглероден челик каде што е потребно брзо сушење. Средството се нанесува на суви, одмастени и чисти површини. Се суши со оксидација на воздух и има сива боја.

  Заштита од корозија