Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.
Сите категории
  Close
  Filters
  Преференци
  Пребарување

  Средство за одстранување на корозија, 5l

  2.050 со ДДВ
  Каталошки број: 0890130
  Брза испорака од 2-4 дена
  Бесплатна испорака за нарачки над 1500,00 ден.

  Својства и начин на делување:

  Проѕирно средство на база на киселини за отсранување на површинска корозија од каросерии, лимови, челични, метални и лиени делови. pH вредност (10%): 1,3. Не содржи AOX (органски врзани халогениди кои може да се апсорбираат) и силикон. Производот биолошки се разградува по пат на неутрализација со варовничко млеко.

  Примена:

  Заштита од корозија

  Упатство за употреба:

  1.  Најпрво, отсранете ја присутната корозија колку што е можно повеќе по механички пат со помош на челична четка или друго средство за стругање.

  2.  Испркајте го местото кое го чистите.

  3.  Оставете средството да делува 3 минути, а потоа темелно исплакнете со силен млаз вода.

  Напомена: Доклоку средството не се исплакне темелно, тогаш остатоците од растворената корозија на металната површина може да доведат до повторно ширење на корозијата.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ:Пред употреба да се провери компатибилноста на средството со пластични и гумени материјали. Да не се користи при директна сончева топлина и да се избегнува директно загревање на средството. За заштита на исчистените површини од понатамошно кородирање препорачуваме употреба на Основна (грунд) боја арт. бр. 3890191030. Да се чува на температура од +8°C до +21°C. Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  Напишете коментар
  • Можете да напишете коментар само по купување на производот
  • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *
  • Карактеристики
  • Својства и начин на делување:

   Проѕирно средство на база на киселини за отсранување на површинска корозија од каросерии, лимови, челични, метални и лиени делови. pH вредност (10%): 1,3. Не содржи AOX (органски врзани халогениди кои може да се апсорбираат) и силикон. Производот биолошки се разградува по пат на неутрализација со варовничко млеко.

   Примена:

   Заштита од корозија

   Упатство за употреба:

   1.  Најпрво, отсранете ја присутната корозија колку што е можно повеќе по механички пат со помош на челична четка или друго средство за стругање.

   2.  Испркајте го местото кое го чистите.

   3.  Оставете средството да делува 3 минути, а потоа темелно исплакнете со силен млаз вода.

   Напомена: Доклоку средството не се исплакне темелно, тогаш остатоците од растворената корозија на металната површина може да доведат до повторно ширење на корозијата.

   ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ:Пред употреба да се провери компатибилноста на средството со пластични и гумени материјали. Да не се користи при директна сончева топлина и да се избегнува директно загревање на средството. За заштита на исчистените површини од понатамошно кородирање препорачуваме употреба на Основна (грунд) боја арт. бр. 3890191030. Да се чува на температура од +8°C до +21°C. Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  • Преглед
  • Напишете коментар
   • Можете да напишете коментар само по купување на производот
   • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
   *
   *
   • Лош
   • Одлично
  • Контактирајте не
  • *
   *
   *

  Својства и начин на делување:

  Проѕирно средство на база на киселини за отсранување на површинска корозија од каросерии, лимови, челични, метални и лиени делови. pH вредност (10%): 1,3. Не содржи AOX (органски врзани халогениди кои може да се апсорбираат) и силикон. Производот биолошки се разградува по пат на неутрализација со варовничко млеко.

  Примена:

  Заштита од корозија

  Упатство за употреба:

  1.  Најпрво, отсранете ја присутната корозија колку што е можно повеќе по механички пат со помош на челична четка или друго средство за стругање.

  2.  Испркајте го местото кое го чистите.

  3.  Оставете средството да делува 3 минути, а потоа темелно исплакнете со силен млаз вода.

  Напомена: Доклоку средството не се исплакне темелно, тогаш остатоците од растворената корозија на металната површина може да доведат до повторно ширење на корозијата.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ:Пред употреба да се провери компатибилноста на средството со пластични и гумени материјали. Да не се користи при директна сончева топлина и да се избегнува директно загревање на средството. За заштита на исчистените површини од понатамошно кородирање препорачуваме употреба на Основна (грунд) боја арт. бр. 3890191030. Да се чува на температура од +8°C до +21°C. Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).