Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.
Сите категории
  Close
  Filters
  Преференци
  Пребарување

  SKG

  334 со ДДВ
  SKG е особено брз лепак во стабилна форма на гел и служи за порозни материјали. Благодарение на состојбата како гел, спречено е протекување на лепак и овозможено е брзо стврднување. Со овој лепак може да се лепат мазни и впивливи површини, едноставно се отвора и затвора, што овозможува олеснување при работата. При неговата употреба, компонентите кои се лепат мора да бидат суви, чисти и одмастени, а се применува на подлоги од метал, плута, филц, кожа, гума, порцелан, вештачки материјали...
  Поништи избор
  Брза испорака од 2-4 дена
  Бесплатна испорака за нарачки над 1500,00 ден.

  Својства и начин на делување:

  Безбоен цијаноакрилатен гел за универзална примена, посебно погоден за лепење на порозни материјали како дрво, хартија, кожа и ткаенини. Добро прилепува на метал, гума и пластика (тврд РVС, АВЅ, полистирол). Гел состојбата спречува течење на лепилото по вертикални површини и при работа над глава. Ги пополнува процепите до 0,25 mm. Зависно од видот на материјалот кој се лепи, зацврстува за 20 до 100 секунди. Температурна потојаност: од -50°C до +80°C. Отпорноста на пролизгување: 25,5 N/ mm. Не содржи растворувачи. Отпорен е на бројни растворувачи и вода, освен на ацетон, ацетонитрил, естери, нитрометан и бази. Се испорачува во туба.

  ВНИМАНИЕ: Цијаноакрилат. Опасно. Ја лепи кожата и очните капаци за само неколку секунди. Да се чува на места недостапни за деца. Да не се вдишува пареата. Да се употребува само во проветрени простории.

  Упатство за употреба:

  1.  Прво добро исчистете ги, одмастете ги и исушете ги површините кои ги лепите. За чистење на пластичните делови користете Средство за чистење пластика, арт. бр.08935001.

  2.  Ако имате потреба да ја забрзате реакцијата на лепење, користете Активатор за цијаноакрилни лепила, арт. бр.08930910. Нанесете го активаторот на едната површина две минути пред лепењето и почекајте во потполност да испари.

  3.  Кога лепите пластики и гуми кои тешко се лепат, површината претходно истретирајте ја со предпремаз арт.бр.08930910 и почекајте потполно да испари (60 до 120 секунди) пред да го нанесете лепилото. Кај комбинирано лепење со предпремаз, третирајте ја  само површината која тешко се лепи.

  Напомена: Ако употребувате предпремаз да не употребувате активатор.

  4.  Нанесете тенок слој од лепилото само на едната површина (на површината која претходно не е третирана со активатор).

  5.  Спојте ги деловите прецизно и притисне ги доволно силно за да осигурате целосен контакт и држете ги така притиснати додека не се постигне почетна цврстина. Краткото време за фиксирање остава мала можност за додатно местење.

  За чистење на остатоците од стврднатото лепило користете арт.бр. 08931000.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Премногу сувите или кисели површини (галванизирани метали) го намалуваат или спречуваат зацврстувањето, а премногу влажните и базни површини го забрзуваат зацврстувањето. Да се чува на темно и ладно место, на температура од +2°C до +8°C.  Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  Напишете коментар
  • Можете да напишете коментар само по купување на производот
  • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *
  • Карактеристики
  • Својства и начин на делување:

   Безбоен цијаноакрилатен гел за универзална примена, посебно погоден за лепење на порозни материјали како дрво, хартија, кожа и ткаенини. Добро прилепува на метал, гума и пластика (тврд РVС, АВЅ, полистирол). Гел состојбата спречува течење на лепилото по вертикални површини и при работа над глава. Ги пополнува процепите до 0,25 mm. Зависно од видот на материјалот кој се лепи, зацврстува за 20 до 100 секунди. Температурна потојаност: од -50°C до +80°C. Отпорноста на пролизгување: 25,5 N/ mm. Не содржи растворувачи. Отпорен е на бројни растворувачи и вода, освен на ацетон, ацетонитрил, естери, нитрометан и бази. Се испорачува во туба.

   ВНИМАНИЕ: Цијаноакрилат. Опасно. Ја лепи кожата и очните капаци за само неколку секунди. Да се чува на места недостапни за деца. Да не се вдишува пареата. Да се употребува само во проветрени простории.

   Упатство за употреба:

   1.  Прво добро исчистете ги, одмастете ги и исушете ги површините кои ги лепите. За чистење на пластичните делови користете Средство за чистење пластика, арт. бр.08935001.

   2.  Ако имате потреба да ја забрзате реакцијата на лепење, користете Активатор за цијаноакрилни лепила, арт. бр.08930910. Нанесете го активаторот на едната површина две минути пред лепењето и почекајте во потполност да испари.

   3.  Кога лепите пластики и гуми кои тешко се лепат, површината претходно истретирајте ја со предпремаз арт.бр.08930910 и почекајте потполно да испари (60 до 120 секунди) пред да го нанесете лепилото. Кај комбинирано лепење со предпремаз, третирајте ја  само површината која тешко се лепи.

   Напомена: Ако употребувате предпремаз да не употребувате активатор.

   4.  Нанесете тенок слој од лепилото само на едната површина (на површината која претходно не е третирана со активатор).

   5.  Спојте ги деловите прецизно и притисне ги доволно силно за да осигурате целосен контакт и држете ги така притиснати додека не се постигне почетна цврстина. Краткото време за фиксирање остава мала можност за додатно местење.

   За чистење на остатоците од стврднатото лепило користете арт.бр. 08931000.

   ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Премногу сувите или кисели површини (галванизирани метали) го намалуваат или спречуваат зацврстувањето, а премногу влажните и базни површини го забрзуваат зацврстувањето. Да се чува на темно и ладно место, на температура од +2°C до +8°C.  Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  • Преглед
  • Напишете коментар
   • Можете да напишете коментар само по купување на производот
   • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
   *
   *
   • Лош
   • Одлично
  • Контактирајте не
  • *
   *
   *

  Својства и начин на делување:

  Безбоен цијаноакрилатен гел за универзална примена, посебно погоден за лепење на порозни материјали како дрво, хартија, кожа и ткаенини. Добро прилепува на метал, гума и пластика (тврд РVС, АВЅ, полистирол). Гел состојбата спречува течење на лепилото по вертикални површини и при работа над глава. Ги пополнува процепите до 0,25 mm. Зависно од видот на материјалот кој се лепи, зацврстува за 20 до 100 секунди. Температурна потојаност: од -50°C до +80°C. Отпорноста на пролизгување: 25,5 N/ mm. Не содржи растворувачи. Отпорен е на бројни растворувачи и вода, освен на ацетон, ацетонитрил, естери, нитрометан и бази. Се испорачува во туба.

  ВНИМАНИЕ: Цијаноакрилат. Опасно. Ја лепи кожата и очните капаци за само неколку секунди. Да се чува на места недостапни за деца. Да не се вдишува пареата. Да се употребува само во проветрени простории.

  Упатство за употреба:

  1.  Прво добро исчистете ги, одмастете ги и исушете ги површините кои ги лепите. За чистење на пластичните делови користете Средство за чистење пластика, арт. бр.08935001.

  2.  Ако имате потреба да ја забрзате реакцијата на лепење, користете Активатор за цијаноакрилни лепила, арт. бр.08930910. Нанесете го активаторот на едната површина две минути пред лепењето и почекајте во потполност да испари.

  3.  Кога лепите пластики и гуми кои тешко се лепат, површината претходно истретирајте ја со предпремаз арт.бр.08930910 и почекајте потполно да испари (60 до 120 секунди) пред да го нанесете лепилото. Кај комбинирано лепење со предпремаз, третирајте ја  само површината која тешко се лепи.

  Напомена: Ако употребувате предпремаз да не употребувате активатор.

  4.  Нанесете тенок слој од лепилото само на едната површина (на површината која претходно не е третирана со активатор).

  5.  Спојте ги деловите прецизно и притисне ги доволно силно за да осигурате целосен контакт и држете ги така притиснати додека не се постигне почетна цврстина. Краткото време за фиксирање остава мала можност за додатно местење.

  За чистење на остатоците од стврднатото лепило користете арт.бр. 08931000.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Премногу сувите или кисели површини (галванизирани метали) го намалуваат или спречуваат зацврстувањето, а премногу влажните и базни површини го забрзуваат зацврстувањето. Да се чува на темно и ладно место, на температура од +2°C до +8°C.  Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).