Преземете ја апликацијата

Можете да ја користите нашата мобилна апликација од дадената врска. Кликнете на Преземи апликација
Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.

shoppingcart.mini.emptycarttext

  Close
  Филтер
  Преференци
  Пребарување

  Полиуретани и МС полимери

  Популарни артикли од категоријата Полиуретани и МС полимери

  Види како Табела Листа
  Подреди по

  Лепак + Заптивна маса

  Еластичен полиуретански лепак и заптивна маса со универзална намена. Погоден е за примена на метал, обоени површини, дрво, камен, бетон,полиестер и тврд ПВЦ.

  K+D Fast

  Брзиот лепак и заптивна маст FAST претставува моќен лепак и трајно-еластична заптивна маса на база на полиуретан. Средството одлично се прилепува на суви, премачкани и обоени површини на кои се нанесува. Поседува висока почетна цврстина однадвор, која овозможува обработка многу брзо по нанесувањето. Го затвора јазот меѓу површините и трајно ги заптива. K + D FAST не е корозивно средство, погоден е за лепење и заптивање во близина на погон за производство на храна бидејќи не го загрозува здравјето во зацврстена состојба, што е потврдено и со ISEGA сертификат. Исто така овој лепак поврзува и широк спектар на материјали и површини како што се метали, бои, дрво, камен, бетон, пластика. Трајно и моќно лепи и заптива споеви и шевови во внатрешност и на отворено. Оваа маса не е препорачлива за лепење на PE, PP, PTFE, силиконски гуми и пластифицирана пластика.

  K+D лепак и заптивна маса

  За универзална примена со извонредна моќ на лепење на различни материјали и површини, еластичен со голема растегливост. Може да се користи за спојување на исти или на различни материјали. Го компензира истегнувањето кај различни материјали и пригушува вибрации и бучава. Долгото време на формирање на коричка овозможува лепење, односно заптивање на компликувани и многу големи делови. Составените делови можат да се репозиционираат. Може да се бруси и лакира. По формирање на коричка можна е механичка обработка и лакирање без претходна припрема на површината (претходно да се провери компатибилноста на лакот). Дозволено е користење во близина на храна (ISEGA сертификат), не го загрозува здравјето во стврдната состојба. Погоден е за лепење и заптивање во погони за производство и подготовка на храна. Не е корозивен, има слаб мирис и е без силикони.

  MS FIX RAPID

  1893226101
  MS FIX RAPID е многи јако еднокомпонентно лепило на база на sylil- полимер со голема брзина на сушење и носивост од 35кг/см2. Ова лепило добро се лепи на хоризонтални и вертикални површини каде што е потребна силна врска. Се применува на материјали од камен, бетон, цврста пластика, дрво, бакар, цинк, алуминиум, нерѓосувачки челик, огледала и стакла. Отпорно е на удари, вода, растворена база, неутрално е и без мирис. Може да се фарба.

  Безбоен лепак и заптивна маса

  08932250
  Универзален лепак и заптивна маса на база на модификуван полимер. Целосно транспаретен, наменет за лепење на внатрешни елементи од стакло, изработка на рекламни паноа, за лепење на вентилациони отвори, монтажа на електро-канали, како и за други места каде што е потребен цврст, еластичен и целосно транспарентен спој.

  K+D Power

  Хибриден полиуретан наменет за структурни лепења на елементи кои може да бидат изложени и на динамички оптоварувања. Може да се лепат споеви и шевови на каросерија од возила, делови од надградба на камиони, споеви на контејнери, железнички вагони, како и делови наменети за климатизација и вентилација. Поседува NSF сертификат за употреба во области поврзани со прехрамбената индустрија. УВ стабилен.

  Прајмер за метал за K+D

  089010061
  K + D прајмерот за метал служи за претходна обработка на метални површини како што се железо, челик, прохром, поцинкуван челик со оган, алуминиум, бакар, месинг, цинк. Не е погоден како заштита од корозија. Се суши за најмалку 30 минути.

  Прајмер за пластика/дрво/камен

  089010062
  Овој прајмер служи за претходна обработка на површини од пластика (PVC, ABS, GFK), дрво и порозни подлоги (камен, бетон). Се суши за 30 минути, а не е погоден за PE, PP, PTFE, PMMA, PC.

  Чистач на K+D лепак

  089010063
  K + D отстранувачот се користи за отстранување на нестврднати хибридни лепила и заптивачи на алати, како и на валкани непорозни површини.

  Рачен пиштол за картуши со ПВЦ држач

  089100
  Исклучително моќен метален пиштол со урамнотежена рачка. Ергономски прилагодената рачка поместена кон средината на пиштолот спречува навалување на пиштолот и го намалува заморот за време на работата.

  Двоен пиштол за картуши

  089160123

  За истиснување на 2-компонентни лепила AI-1 2C-PUR

  Материјал: пластика - полиамид
  Боја: Црна
  Тежина на производот: 1378.500 g
  Должина: 235 mm
  Ширина: 190 мм

  Рачен пиштол за картуши

  0891001
  Лесен, метален пиштол со едноставен дизајн наменет за туби од 310ml.

  Пиштол за силикон 600ml/310ml Алу-појачан

  1891134315
  Алуминиумски пиштол со зајакната конструкција со метални навојни чепови, наменет за истиснување на маса спакувана во фолија од 600ml/400ml, како и за туби од 310ml.

  Пиштол за картуши метален

  1891854
  Метален пиштол со алуминиумска рачка за картуши, наменет за метални и пластични еднокомпонентни картуши од 310мл. Овој пиштол е многу лесен и со исклучително силна потисна моќ.

  ПУ лепак за изолациски панели

  18924005
  PU ЛЕПИЛО е еднокомпонентна аеросолна полиуретанска леплива пена која брзо се стврднува со влага. Обезбедува многу брза и моќна адхезија за различни градежни материјали, особено препорачливо за системи за топлинска изолација. Дизајниран е за лесно издавање преку адаптерот за цевкичка вклучен во секоја лименка.

  Повеќенаменско градежно лепило, 310 ml

  0893100110
  Полиуретанско структурно лепило за исклучително силно лепење. Има кратко време за формирање на кора и брзо постигнува функционална цврстина. Наменет за лепење дрвени панели на врати, огради, природен камен, конструкција од метална рамка. Лепилото е во согласност со спецификацијата D4 DIN/EN 204, а ги исполнува и барањата на WATT 91.

  Полиуретани и МС полимери

  Close
  Filter by Clear All