Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.
Сите категории
  Close
  Filters
  Преференци
  Пребарување

  Plastofix, 20g

  1.390 со ДДВ
  PLASTOFIX супер лепакот се користи за лепење на тешко-лепливи вештачки материјали како што се : PA, PBT, PET, PI, POM, TPE, TPO, полнети со еластомери и за полнење на гуми.
  Каталошки број: 0893091
  Брза испорака од 2-4 дена
  Бесплатна испорака за нарачки над 1500,00 ден.

  Својства и начин на делување:

  Безбојно, еднокомпонентно цијанакрилaтно лепило специјално наменето за лепење пластики кои тешко се лепат како РА, РВТ, РЕТ, РI, РОМ, ТРЕ, ТРО и други материјали како што се полнети еластомери и природни гуми. Исто така добро прилепува на метални и гумени површини. Зависно од видот на материјалот кој се лепи, зацврстува за10 до 40 секунди. Има вискозитет од 320 - 420 мРа, па пополнува процепи од макс. 0,15 mm. Температурна потојаност: од -55°C до +105°C. Отпорноста на пролизгување: зависно од материјалот кој се лепи, од 7 N/mm (POM) до 22 N/mm (челик) . Не содржи растворувачи. Отпорен е на бројни растворувачи и вода, освен на ацетон, ацетонитрил, естери, нитрометан и бази. Се испорачува во патентирано DOS пакување со специјален затворач што овозможува едноставна примена, прецизно дозирање и спречува сушење на лепакот на врвот.

  Примена:

  Лепење

  Упатство за употреба:

  Работна температура:од +5°C до +35°C

  1.  Прво добро исчистете ги, одмастете ги и исушете ги површините кои ги лепите. За чистење на пластичните делови користете Средство за чистење пластика, арт. бр.08935001.

  2.  Ако имате потреба да ја забрзате реакцијата на лепење, користете Активатор за цијаноакрилни лепила, арт. бр.08930910. Нанесете го активаторот на едната површина две минути пред лепењето и почекајте во потполност да испари.

  3.  Кога лепите пластики и гуми кои тешко се лепат, површината претходно истретирајте ја со предпремаз арт.бр.08930910 и почекајте потполно да испари (60 до 120 секунди) пред да го нанесете лепилото. Кај комбинирано лепење со предпремаз, третирајте ја  само површината која тешко се лепи.

  Напомена: Ако употребувате предпремаз да не употребувате активатор.

  4.  Нанесете тенок слој од лепилото само на едната површина (на површината која претходно не е третирана со активатор).

  5.  Спојте ги деловите прецизно и притисне ги доволно силно за да осигурате целосен контакт и држете ги така притиснати додека не се постигне почетна цврстина. Краткото време за фиксирање остава мала можност за додатно местење.

  За чистење на остатоците од стврднатото лепило користете арт.бр. 08931000.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Премногу сувите или кисели површини (галванизирани метали) го намалуваат или спречуваат зацврстувањето, а премногу влажните и базни површини го забрзуваат зацврстувањето. Да се чува на темно и ладно место, на температура од +2°C до +8°C.  Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  Напишете коментар
  • Можете да напишете коментар само по купување на производот
  • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *
  • Карактеристики
  • Својства и начин на делување:

   Безбојно, еднокомпонентно цијанакрилaтно лепило специјално наменето за лепење пластики кои тешко се лепат како РА, РВТ, РЕТ, РI, РОМ, ТРЕ, ТРО и други материјали како што се полнети еластомери и природни гуми. Исто така добро прилепува на метални и гумени површини. Зависно од видот на материјалот кој се лепи, зацврстува за10 до 40 секунди. Има вискозитет од 320 - 420 мРа, па пополнува процепи од макс. 0,15 mm. Температурна потојаност: од -55°C до +105°C. Отпорноста на пролизгување: зависно од материјалот кој се лепи, од 7 N/mm (POM) до 22 N/mm (челик) . Не содржи растворувачи. Отпорен е на бројни растворувачи и вода, освен на ацетон, ацетонитрил, естери, нитрометан и бази. Се испорачува во патентирано DOS пакување со специјален затворач што овозможува едноставна примена, прецизно дозирање и спречува сушење на лепакот на врвот.

   Примена:

   Лепење

   Упатство за употреба:

   Работна температура:од +5°C до +35°C

   1.  Прво добро исчистете ги, одмастете ги и исушете ги површините кои ги лепите. За чистење на пластичните делови користете Средство за чистење пластика, арт. бр.08935001.

   2.  Ако имате потреба да ја забрзате реакцијата на лепење, користете Активатор за цијаноакрилни лепила, арт. бр.08930910. Нанесете го активаторот на едната површина две минути пред лепењето и почекајте во потполност да испари.

   3.  Кога лепите пластики и гуми кои тешко се лепат, површината претходно истретирајте ја со предпремаз арт.бр.08930910 и почекајте потполно да испари (60 до 120 секунди) пред да го нанесете лепилото. Кај комбинирано лепење со предпремаз, третирајте ја  само површината која тешко се лепи.

   Напомена: Ако употребувате предпремаз да не употребувате активатор.

   4.  Нанесете тенок слој од лепилото само на едната површина (на површината која претходно не е третирана со активатор).

   5.  Спојте ги деловите прецизно и притисне ги доволно силно за да осигурате целосен контакт и држете ги така притиснати додека не се постигне почетна цврстина. Краткото време за фиксирање остава мала можност за додатно местење.

   За чистење на остатоците од стврднатото лепило користете арт.бр. 08931000.

   ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Премногу сувите или кисели површини (галванизирани метали) го намалуваат или спречуваат зацврстувањето, а премногу влажните и базни површини го забрзуваат зацврстувањето. Да се чува на темно и ладно место, на температура од +2°C до +8°C.  Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).

  • Преглед
  • Напишете коментар
   • Можете да напишете коментар само по купување на производот
   • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
   *
   *
   • Лош
   • Одлично
  • Контактирајте не
  • *
   *
   *

  Својства и начин на делување:

  Безбојно, еднокомпонентно цијанакрилaтно лепило специјално наменето за лепење пластики кои тешко се лепат како РА, РВТ, РЕТ, РI, РОМ, ТРЕ, ТРО и други материјали како што се полнети еластомери и природни гуми. Исто така добро прилепува на метални и гумени површини. Зависно од видот на материјалот кој се лепи, зацврстува за10 до 40 секунди. Има вискозитет од 320 - 420 мРа, па пополнува процепи од макс. 0,15 mm. Температурна потојаност: од -55°C до +105°C. Отпорноста на пролизгување: зависно од материјалот кој се лепи, од 7 N/mm (POM) до 22 N/mm (челик) . Не содржи растворувачи. Отпорен е на бројни растворувачи и вода, освен на ацетон, ацетонитрил, естери, нитрометан и бази. Се испорачува во патентирано DOS пакување со специјален затворач што овозможува едноставна примена, прецизно дозирање и спречува сушење на лепакот на врвот.

  Примена:

  Лепење

  Упатство за употреба:

  Работна температура:од +5°C до +35°C

  1.  Прво добро исчистете ги, одмастете ги и исушете ги површините кои ги лепите. За чистење на пластичните делови користете Средство за чистење пластика, арт. бр.08935001.

  2.  Ако имате потреба да ја забрзате реакцијата на лепење, користете Активатор за цијаноакрилни лепила, арт. бр.08930910. Нанесете го активаторот на едната површина две минути пред лепењето и почекајте во потполност да испари.

  3.  Кога лепите пластики и гуми кои тешко се лепат, површината претходно истретирајте ја со предпремаз арт.бр.08930910 и почекајте потполно да испари (60 до 120 секунди) пред да го нанесете лепилото. Кај комбинирано лепење со предпремаз, третирајте ја  само површината која тешко се лепи.

  Напомена: Ако употребувате предпремаз да не употребувате активатор.

  4.  Нанесете тенок слој од лепилото само на едната површина (на површината која претходно не е третирана со активатор).

  5.  Спојте ги деловите прецизно и притисне ги доволно силно за да осигурате целосен контакт и држете ги така притиснати додека не се постигне почетна цврстина. Краткото време за фиксирање остава мала можност за додатно местење.

  За чистење на остатоците од стврднатото лепило користете арт.бр. 08931000.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Премногу сувите или кисели површини (галванизирани метали) го намалуваат или спречуваат зацврстувањето, а премногу влажните и базни површини го забрзуваат зацврстувањето. Да се чува на темно и ладно место, на температура од +2°C до +8°C.  Обратете внимание на ознаките за опасност. Носете соодветна заштитна опрема (ракавици, маска и очила).