Преземете ја апликацијата

Можете да ја користите нашата мобилна апликација од дадената врска. Кликнете на Преземи апликација
Напомена за правни лица : направете налог или за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.

shoppingcart.mini.emptycarttext

  Close
  Филтер
  Преференци
  Пребарување

  MIG/MAG

  Популарни артикли од категоријата MIG/MAG

  Load
  Види како Табела Листа
  Подреди по

  Апарат за MIG заварување MIG 180-5S

  5952350180
  Апарат за MIG заварување MIG 180-5S е дигитално контролиран инвертер со најновата IGBT технологија, која му овозможува непречена работа при големи варијации на напонот. Овој апарат е наменет за MIG заварување на тенки челични и прохромски лимови до 1,5мм дебелина. MIG 180-5 апаратот за заварување има можност за заварување со процесите MIG, REL и LIFT/ TIG, а покрај тоа овој апарат се карактеризира и со NO GAS функција која дава можност за заварување на полнета жица без дополнителен гас, EURO приклучок со Abicor Binzel MB 15AK горилник кој воедно претставува и дел од стандардната испорака. Со овој уред може да се работи на терен, неговата максимална струја на заварување изнесува 180А и има класа на изолација H која овозможува работа со електрични компоненти до 180 степени. Уредот користи монофазен осигурувач од 20А, има должина на кабел за маса и електрода од 3м и користи жица во котур D200 до 5кг.

  Апарат за заварување MIG/MAG 250

  5952001250
  Апаратот за заварување MIG / MAG 250 е дигитално контролиран инвертер со најнова технологија IGBT, овозможувајќи му да работи непречено при големи варијации на напон. Овој апарат е наменет за MAG заварување на конструкциски челик со можност за MIG заварување на прохромски челици и алуминиумски метали со дебелина преку 2 мм. Овој 2во1 апарат има можност за заварување во режим MIG / MAG и rel. Функцијата NO GAS му дава можност за заварување со полнета жица без дополнителен гас, а исто така има и EURO ПРИКЛУЧОК со горилник Abicor Binzel MB24KD. Апаратот за заварување MIG / MAG 250, исто така, се карактеризира со прецизно прилагодување на индукцијата, што му овозможува на заварувачот да постигне квалитетно заварување со минимално "прскање" на жицата, што стандардните MIG апарати го немаат. Апаратот има и изолација од класа F, која му овозможува да работи со електрични компоненти до 155 степени, и користи D300 жица во котур со тежина од 15 кг. “

  Апарат за MIG/MAG заварување MIG 350 SYN

  5952001350
  Апаратот за заварување MIG 350 SYN е дигитално контролиран синергетски инвертер со најнова технологија IGBT. Синергетскиот режим овозможува добивање на предефинирани параметри на заварување на основа на пречникот на жицата ибараната ампеража за гасот кој го користиме. Има можност за заварување на конструкциски челик, прохром и алуминиум со дебелина преку 2 мм. Апаратот има синергетски режим на работа во кој корисникот со внесување на саканата вредност на ампеража добива предефинирани вредности на напон, брзина на жица и гас со кој работи. Со корегирање на параметрите (по потреба) се овозможува попрецизна работа. Одвоената единица за довод на жица дава поголема мобилност во работата, а со апаратот е поврзана со кабел со должина од 5 метри. Најновата IGBT технологија му овозможува непречена работа и при големи варијации во напонот. Класата на изолација F му овозможува да работи со електрични компоненти до 155 степени.

  Апарат за заварување MIG 500SYN

  5952001500
  Апаратот за заварување MIG 5SYN е дигитално контролиран синергетски инвертер со најнова технологија IGBT. Синергетскиот режим овозможува добивање на предефинирани параметри на заварување на основа на пречникот на жицата и бараната ампеража за гасот кој го користиме. Има можност за заварување на конструкциски челик, прохром и алуминиум со дебелина преку 2 мм. Апаратот има синергетски режим на работа во кој корисникот со внесување на саканата вредност на ампеража добива предефинирани вредности на напон, брзина на жица и гас со кој работи. Со корегирање на параметрите (по потреба) се овозможува попрецизна работа. Одвоената единица за довод на жица дава поголема мобилност во работата, а со апаратот е поврзана со кабел со должина од 5 метри. Најновата IGBT технологија му овозможува непречена работа и при големи варијации во напонот. Класата на изолација F му овозможува да работи со електрични компоненти до 155 степени.

  Апарат за заварување MIG 500PULSE

  5952001501
  Апаратот за заварување MIG 500 PULSE е дигитално контролиран синергетски инвертер со најнова технологија IGBT која овозможува голема контрола на заварувањето при нестабилен напон и систем на додавање на жица со 4 ваљаци и водено ладење на горилникот за заварување на конструкциски челик, алуминиум и прохром. Предефинираните параметри одбрани на основа на амперажата, пречникот на жицата и типот на гас даваат врвни перформанси на заварување. Воденото ладење на горилникот овозможува употреба на апаратот при голема ампеража, додека пулсниот режим на работа овозможува заварување на алуминиум и легури на алуминиум со дебелина преку 1мм. Апаратот има и ниско ниво на прскање при заварувањето, без потреба од отстранување на згури, како и стабилен лак во сите позиции на работа. Класата на изолација H му овозможува да работи со електрични компоненти до 180 степени.