Напомена за правни лица : направете налог или најавете се за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.
Сите категории
  Close
  Filters
  Преференци
  Пребарување

  Универзален лепак, 60g

  379 со ДДВ
  Универзално лепило EXTRA е контактно лепило на база на нитрлина гума.Брагодарејќи на широката примена ги лепи скоро сите материјали.Се користи за лепење на дрво, фурнир , шпер плочи, декоративни облоги, плочи со синтетички површини, тврд PVC, полиестер, полиамид, поликарбонати, гума, ткаенини, кожа, стакло, олово, метал ...Може да се лепи мегјусебно или во комбинација. Не содржи TOLUOL и добро се размачкува на рамни површини.Отпорен е на стареење и поседува добра еластичност.Се одликува со висока отпорност на вода, алкохол, испарување на бази и киселини. Не се користи за лепење на стиропор!
  Каталошки број: 0893100021
  products.delivery.quickdelivry
  products.delivery.freeshipping products.delivery.freeshippingover

  Својства и начин на делување:

  Неопренски контактно лепило за меѓусебно лепење на најразлични материјали како тврд PVC, РММА, полиестер, полиамид, поликарбонат, тврди фенолни смоли и полиуретани, гума, ткаенини, кожа, стакло, метал, дрво и др. Добро се размачкува и лесно се нанесува со четка или лопатка на површините кои се лепат. Отпорно е на стареење и овозможува долготрајно лепење. Има добра еластичност, го компензира движењето на материјалот. Отпорно е на разблажени киселини и бази, вода и алкохол. Не содржи толуен.

  Боја: Светло кафена

  Вискозитет: 4000 dPa

  Време на испарување на растворувачот: 15 min. (на 20°C)

  Конечна цврстина: после 24 часа

  Температурна постојаност: од -20°C до +125°C

  Примена:

  Лепење

  Упатство за употреба:

  1.  Површините кои ги лепите мора да бидат суви и исчистени од прашина и маснотии.

  2.  Температура при лепење не смее да биде под +12°C

  3.  Нанесете го лепилото рамномерно, со четка или фина назабена лопатка, на двете површини.

  4.  Причекајте 10 до 15 минути за да испари растворувачот, па цврсто притиснете ги површините за да ги споите.

  5.  Цврстина на ракување се постигнува по 45 минути.

  Напомена: Времето на сушење зависи од работните услови.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Не е соодветно за лепење стиропор, мек РVC, PVC фолија, РЕ и РР. Сигурносни предупредувања: Запалив е, почесто изложување на лепакот може да доведе до пукање и сушење на кожата. Да се избегнува вдишување на пареите, може да предизвика поспаност. Да се обрати внимание на знаците за опасност. Да се користат соодветни заштитни ракавици и маска.

  Напишете коментар
  • Можете да напишете коментар само по купување на производот
  • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *
  • Карактеристики
  • Својства и начин на делување:

   Неопренски контактно лепило за меѓусебно лепење на најразлични материјали како тврд PVC, РММА, полиестер, полиамид, поликарбонат, тврди фенолни смоли и полиуретани, гума, ткаенини, кожа, стакло, метал, дрво и др. Добро се размачкува и лесно се нанесува со четка или лопатка на површините кои се лепат. Отпорно е на стареење и овозможува долготрајно лепење. Има добра еластичност, го компензира движењето на материјалот. Отпорно е на разблажени киселини и бази, вода и алкохол. Не содржи толуен.

   Боја: Светло кафена

   Вискозитет: 4000 dPa

   Време на испарување на растворувачот: 15 min. (на 20°C)

   Конечна цврстина: после 24 часа

   Температурна постојаност: од -20°C до +125°C

   Примена:

   Лепење

   Упатство за употреба:

   1.  Површините кои ги лепите мора да бидат суви и исчистени од прашина и маснотии.

   2.  Температура при лепење не смее да биде под +12°C

   3.  Нанесете го лепилото рамномерно, со четка или фина назабена лопатка, на двете површини.

   4.  Причекајте 10 до 15 минути за да испари растворувачот, па цврсто притиснете ги површините за да ги споите.

   5.  Цврстина на ракување се постигнува по 45 минути.

   Напомена: Времето на сушење зависи од работните услови.

   ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Не е соодветно за лепење стиропор, мек РVC, PVC фолија, РЕ и РР. Сигурносни предупредувања: Запалив е, почесто изложување на лепакот може да доведе до пукање и сушење на кожата. Да се избегнува вдишување на пареите, може да предизвика поспаност. Да се обрати внимание на знаците за опасност. Да се користат соодветни заштитни ракавици и маска.

  • Преглед
  • Напишете коментар
   • Можете да напишете коментар само по купување на производот
   • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
   *
   *
   • Лош
   • Одлично
  • Контактирајте не
  • *
   *
   *

  Својства и начин на делување:

  Неопренски контактно лепило за меѓусебно лепење на најразлични материјали како тврд PVC, РММА, полиестер, полиамид, поликарбонат, тврди фенолни смоли и полиуретани, гума, ткаенини, кожа, стакло, метал, дрво и др. Добро се размачкува и лесно се нанесува со четка или лопатка на површините кои се лепат. Отпорно е на стареење и овозможува долготрајно лепење. Има добра еластичност, го компензира движењето на материјалот. Отпорно е на разблажени киселини и бази, вода и алкохол. Не содржи толуен.

  Боја: Светло кафена

  Вискозитет: 4000 dPa

  Време на испарување на растворувачот: 15 min. (на 20°C)

  Конечна цврстина: после 24 часа

  Температурна постојаност: од -20°C до +125°C

  Примена:

  Лепење

  Упатство за употреба:

  1.  Површините кои ги лепите мора да бидат суви и исчистени од прашина и маснотии.

  2.  Температура при лепење не смее да биде под +12°C

  3.  Нанесете го лепилото рамномерно, со четка или фина назабена лопатка, на двете површини.

  4.  Причекајте 10 до 15 минути за да испари растворувачот, па цврсто притиснете ги површините за да ги споите.

  5.  Цврстина на ракување се постигнува по 45 минути.

  Напомена: Времето на сушење зависи од работните услови.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Не е соодветно за лепење стиропор, мек РVC, PVC фолија, РЕ и РР. Сигурносни предупредувања: Запалив е, почесто изложување на лепакот може да доведе до пукање и сушење на кожата. Да се избегнува вдишување на пареите, може да предизвика поспаност. Да се обрати внимание на знаците за опасност. Да се користат соодветни заштитни ракавици и маска.