Напомена за правни лица : направете налог или најавете се за да ги видите големопродажните цени
(0) Артикли
Немате ставки во вашата кошничка.
Сите категории
  Close
  Filters
  Преференци
  Пребарување

  Пур пена во спреј нискоекспандирачка

  275 со ДДВ
  Поништи избор
  products.delivery.quickdelivry
  products.delivery.freeshipping products.delivery.freeshippingover

  Својства и начин на делување:

  За монтажа и заптивање на дрвени, пластични и метални врати и рамки на прозори и други делови. Изолација на топла вода во водовод, кади, бојлери за топла вода и опрема за разладување. Затворање на отвори, пукнатини и дупки, кои не можат да се пополнат со други заптивни средства, како и кај водовод, цевовод за греење и гас и електрични инсталации. За пополнување на дрвени рамки на згради. Волумен на пена до 31 литар.

  ВНИМАНИЕ: Волуменот на пената по нанесувањето се зголемува 2-3 пати. Свежата пена лесно се чисти со средство за чистење пур пена арт. бр. 0892160. Стврднатата пена се чисти механички. Не погодна за употреба кај пропилен, РТFЕ, силиконски маснотии или разделувачки профили.

  Специфична густина: 17-21kg/m3

  Воздушеста сртуктура: средно фина, претежно затворени меурчиња

  Губење на лепливост: после 8 min.

  Можност за сечење: после 30 min.

  Температурна постојаност: од  -40°C до +90°C

  Примена:

  ПУР пени

  Упатство за употреба:

  Боцата силно протресете ја 20-30 пати. Држете ја боцата со вентилот надолу. Подлогите мора да бидат тврди, одмастени, и без прашина. Поради специфичниот начин на стврднување на пената која не е штетна за околината, треба особено да внимавате на влажноста на подлогата и на евентуалното додатно влажнење на свежата пена. Наводенувајте ја пената помеѓу нанесување на последователни слоеви. Внимавајте на температурата на околината при нанесување.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: 1K PU монтажната пена се нанесува слободно, без помошни средства. Започнатото пакување треба да се потроши во рок од 4 недели. Адаптерот+вентилот да се чистат од свежа пена со средство за чистење пур пена арт. 0892160.Важно: Пред употреба добро да се прочита и секако да се придржува на упаството наведено на боцата. Содржи запаливи состојки, да се употребува само во добро проветрени простории. Да се чува подалеку од извори на оган (отворен пламен, електрични уреди) и да не се пуши додека се работи.

  Напишете коментар
  • Можете да напишете коментар само по купување на производот
  • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *
  • Карактеристики
  • Својства и начин на делување:

   За монтажа и заптивање на дрвени, пластични и метални врати и рамки на прозори и други делови. Изолација на топла вода во водовод, кади, бојлери за топла вода и опрема за разладување. Затворање на отвори, пукнатини и дупки, кои не можат да се пополнат со други заптивни средства, како и кај водовод, цевовод за греење и гас и електрични инсталации. За пополнување на дрвени рамки на згради. Волумен на пена до 31 литар.

   ВНИМАНИЕ: Волуменот на пената по нанесувањето се зголемува 2-3 пати. Свежата пена лесно се чисти со средство за чистење пур пена арт. бр. 0892160. Стврднатата пена се чисти механички. Не погодна за употреба кај пропилен, РТFЕ, силиконски маснотии или разделувачки профили.

   Специфична густина: 17-21kg/m3

   Воздушеста сртуктура: средно фина, претежно затворени меурчиња

   Губење на лепливост: после 8 min.

   Можност за сечење: после 30 min.

   Температурна постојаност: од  -40°C до +90°C

   Примена:

   ПУР пени

   Упатство за употреба:

   Боцата силно протресете ја 20-30 пати. Држете ја боцата со вентилот надолу. Подлогите мора да бидат тврди, одмастени, и без прашина. Поради специфичниот начин на стврднување на пената која не е штетна за околината, треба особено да внимавате на влажноста на подлогата и на евентуалното додатно влажнење на свежата пена. Наводенувајте ја пената помеѓу нанесување на последователни слоеви. Внимавајте на температурата на околината при нанесување.

   ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: 1K PU монтажната пена се нанесува слободно, без помошни средства. Започнатото пакување треба да се потроши во рок од 4 недели. Адаптерот+вентилот да се чистат од свежа пена со средство за чистење пур пена арт. 0892160.Важно: Пред употреба добро да се прочита и секако да се придржува на упаството наведено на боцата. Содржи запаливи состојки, да се употребува само во добро проветрени простории. Да се чува подалеку од извори на оган (отворен пламен, електрични уреди) и да не се пуши додека се работи.

  • Преглед
  • Напишете коментар
   • Можете да напишете коментар само по купување на производот
   • Само регистрирани корисници можат да напишат коментар
   *
   *
   • Лош
   • Одлично
  • Контактирајте не
  • *
   *
   *

  Својства и начин на делување:

  За монтажа и заптивање на дрвени, пластични и метални врати и рамки на прозори и други делови. Изолација на топла вода во водовод, кади, бојлери за топла вода и опрема за разладување. Затворање на отвори, пукнатини и дупки, кои не можат да се пополнат со други заптивни средства, како и кај водовод, цевовод за греење и гас и електрични инсталации. За пополнување на дрвени рамки на згради. Волумен на пена до 31 литар.

  ВНИМАНИЕ: Волуменот на пената по нанесувањето се зголемува 2-3 пати. Свежата пена лесно се чисти со средство за чистење пур пена арт. бр. 0892160. Стврднатата пена се чисти механички. Не погодна за употреба кај пропилен, РТFЕ, силиконски маснотии или разделувачки профили.

  Специфична густина: 17-21kg/m3

  Воздушеста сртуктура: средно фина, претежно затворени меурчиња

  Губење на лепливост: после 8 min.

  Можност за сечење: после 30 min.

  Температурна постојаност: од  -40°C до +90°C

  Примена:

  ПУР пени

  Упатство за употреба:

  Боцата силно протресете ја 20-30 пати. Држете ја боцата со вентилот надолу. Подлогите мора да бидат тврди, одмастени, и без прашина. Поради специфичниот начин на стврднување на пената која не е штетна за околината, треба особено да внимавате на влажноста на подлогата и на евентуалното додатно влажнење на свежата пена. Наводенувајте ја пената помеѓу нанесување на последователни слоеви. Внимавајте на температурата на околината при нанесување.

  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: 1K PU монтажната пена се нанесува слободно, без помошни средства. Започнатото пакување треба да се потроши во рок од 4 недели. Адаптерот+вентилот да се чистат од свежа пена со средство за чистење пур пена арт. 0892160.Важно: Пред употреба добро да се прочита и секако да се придржува на упаството наведено на боцата. Содржи запаливи состојки, да се употребува само во добро проветрени простории. Да се чува подалеку од извори на оган (отворен пламен, електрични уреди) и да не се пуши додека се работи.